Πολιτική

Συνεχίζεται η… κοροϊδία με τους αλγόριθμους για να αποδειχθεί η διαφάνεια (;) στη λίστα Πέτσα

Συνεχίζεται η… κοροϊδία με τους αλγόριθμους για να αποδειχθεί η διαφάνεια (;) στη λίστα Πέτσα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με επιχειρήματα που… μπάζουν από παντού και κυριότερο αυτό των αλγόριθμων, η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία περί διαφάνειας στη λίστα Πέτσα.

Ο επικεφαλής της Initiative, της εταιρείας μέσω της οποίας μοιράστηκαν τα 20 εκατομμύρια, κατέθεσε, την περασμένη Τρίτη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, παραδεχόμενος ότι η λίστα Πέτσα φτιάχτηκε σε συνεργασία με την αναθέτουσα Αρχή, δηλαδή… την κυβέρνηση.

Είπε επίσης ότι στη λίστα έμπαιναν ΜΜΕ που αυτοπροτάθηκαν, δηλαδή είχαν μάθει για τη λίστα και κατέθεταν στην εταιρεία ή την κυβέρνηση το αίτημα τους να μπουν. Το ερώτημα που προκύπτει, όπως τονίζει και η εφημερίδα “Αυγή” είναι πώς το μάθαιναν τα ΜΜΕ από τη στιγμή που δεν υπήρξε κάποια δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Ο επικεφαλής της Initiative είπε επίσης ότι για την επιλογή των δικαιούχων και για τα ποσά που μοιράστηκαν χρησιμοποιήθηκαν μαθηματικά μοντέλα big data, computer analytics και αλγόριθμοι. Το άλλο ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι πώς οι αλγόριθμοι “κανόνισαν” να πάρει η “Εφημερίδα των Συντακτών” 30.000 ευρώ και ο “Φιλελεύθερος” με το 1/10 της κυκλοφορίας να πάρει 60.000. Και 180.000 αθροιστικά μαζί με το liberal.gr.

Όσο για το “Documento”, ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι αποκλείστηκε γιατί το περιεχόμενό του ήταν αντίθετο με τους σκοπούς της καμπάνιας. Να σημειωθεί βέβαια ότι ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας είχε πει ότι το “Documento” αποκλείστηκε επειδή δεν πληροί κριτήρια αντικειμενικότητας και δεοντολογίας και γράφει fake news…

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα και… τα συμπεράσματα δικά σας!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X