Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Απών από το Συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Απών από το Συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ: Η εβδομάδα πάντως ξεκίνησε με πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς στην Πολιτική Γραμματεία της ερχόμενης Τετάρτης θα καθοριστούν οι όροι της συζήτησης που θα γίνει στο Συνέδριο αλλά και ο τρόπο με τον οποίο θα οργανωθούν οι εσωκομματικές κάλπες.

Ερώτημα πάντως είναι αν θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας το παρόν στην κορυφαία στιγμή των κομματικών διεργασιών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών ο πρώην πρόεδρος θα αποφύγει να παραστεί στη διαδικασία μένοντας πιστός στη θέση του να μην εμπλακεί στο ελάχιστο στην διαδικασία της διαδοχής του και μένοντας εκτός κάδρου για να μην επηρεάσει και επικοινωνιακά την προσπάθεια των συντρόφων του καθώς θα είναι πρώτη του δημόσια εμφάνισή του μετά την αποχώρησή του.

Οι εκλογές θα γίνουν με βάση τους καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ την Παρασκευή ο Λευτέρης Κρέτσος θα κάνει την πρόβα τζενεράλε με την προσομοίωση της διαδικασίας με τη χρήση των ταμπλετ που είχε προμηθευτεί το κόμμα για τις κάλπες εκλογής του Αλέξη Τσίπρα.

Η διαφημιστική καμπάνια για τη διαδοχή και το debate

Από σήμερα πάντως αρχίζει και η διαφημιστική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για τις κομματικές κάλπες με το ύψος της συμμετοχής των μελών να παραμένει το μεγάλο αγκάθι για την μετατροπή της κομματικής υπόθεσης σε πολιτικό γεγονός.

Παράλληλα την Τετάρτη θα τρέχει και μια παράλληλη συζήτηση μεταξύ των επιτελείων των υποψηφίων για τη διεξαγωγή του debate.

Σε δηλώσεις της η Έφη Αχτσιόγλου τοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ της τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να είναι ο μόνος που δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή του.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X