Παρασκήνιο

ΣΥΡΙΖΑ: Μια περίεργη απόλυση στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Μια περίεργη απόλυση στην Κουμουνδούρου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ: Μπορεί να «παγώνουν» οι αλλαγές που σχεδίαζε σε πρόσωπα στην Κουμουνδούρου και την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά ξεκινάει τις «εκκαθαρίσεις» των μη επιθυμητών εργαζόμενων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην απόλυση Γενικού Διευθυντή του κόμματος, Θύμιου Γεωργόπουλου. Γεγονός που, αν μη τι άλλο, γεννά πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και τη χρονική περίοδο που αυτή πραγματοποιήθηκε.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Κουμουνδούρου που πιστεύουν ότι η απόλυση του Θύμιου Γεωργόπουλου, εντάσσεται στο πογκρόμ των εκδικητικών «εκκαθαρίσεων» που ετοιμάζεται στην Κουμουνδούρου και περιλαμβάνει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην επιρροή του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για τον άνθρωπο που κλήθηκε επανειλημμένως να απαντήσει για το περίφημο δάνειο Κασσελάκη προς τα κομματικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο θόρυβο προκάλεσε με την ανακοίνωση του – αλλά και αργότερα.

«Θα κάνω εκτεταμένες αλλαγές και θα ήθελα να διακόψουμε τη συνεργασίας μας» είπε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης μπαίνοντας ορθά κοφτά στο ψητό.

Ο κ. Γεωργόπουλος του απάντησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι «παρά το γεγονός ότι είμαι επιλογή όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας με την έγκριση των ανώτατων οργάνων του κόμματος, από τη στιγμή που έχεις άλλα σχέδια για το μέλλον του κόμματος θα έρθω να μαζέψω τα πράγματά μου».

Ο κ. Κασσελάκης ωστόσο δεν άφησε κανένα περιθώριο στον κ. Γεωργόπουλο και του ζήτησε να μαζέψει τώρα τα πράγματά του, όπως και έγινε.

Στον «πάγο» οι αλλαγές

Ενώ οι παραλυτικοί συσχετισμοί που προέκυψαν μετά το Συνέδριο και η εκρηκτική αύξηση της επιρροής της ομάδας των Νίκου Παππά, Σωκράτη Φάμελλου και Γιώργου Τσίπρα, οδηγούν τον Στέφανο Κασσελάκη σε νέα υποχώρηση.

Μέσα σε αυτό κλίμα, οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως οι αλλαγές σε πρόσωπα που ετοίμαζε στα κομματικά όργανα, ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα.

Η Ράνια Σβίγκου θα παραμείνει στη θέση της ως γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, παρά τα όσα ακούγονταν από στελέχη που βρίσκονταν στο νεοπροεδρικό στρατόπεδο. Αντίθετα, ο αναπληρωτής της, Γιώργος Βασιλειάδης, εξακολουθεί να βρίσκεται με την παραίτηση στο χέρι, περιμένοντας απλά τον χρόνο που αυτή θα γίνει αποδεκτή.

Παράλληλα, η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να προχωρήσει χωρίς αλλαγές στη σύνθεση της. Όπως αναφέρουν έμπειροι κομματικοί παράγοντες, σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να εκλεγεί από την αρχή το όργανο, τότε θα άνοιγε ένας νέος κύκλος συγκρούσεων και εσωστρέφειας. Επομένως, δεν θα ήταν συνετό στην παρούσα συγκυρία.

Όσο για τα πρόσωπα που θα αναπληρώσουν την εκπρόσωπο Τύπου, Δώρα Αυγέρη και τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργο Τσίπρα, που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στην ευρωβουλή; Αυτά θα ανακοινωθούν μόλις ξεκινήσει και επίσημα η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, η Κουμουνδούρου βολιδοσκοπεί αρκετά πρόσωπα, ακόμα και εν ενεργεία δημοσιογράφους. Το όνομα της Έφης Μιχελάκη παραμένει στο τραπέζι, αλλά πιθανότερο είναι να αναλάβει θέση αναπληρωτή σε αυτή τη φάση.

Αντίθετα, για την αντικατάσταση του Γιώργου Τσίπρα, η απόφαση μοιάζει ευκολότερη, με τον Θάνο Μωραΐτη να βρίσκεται προ των πυλών. Γρίφος παραμένει το αν τελικά θα υπάρξει η αλλαγή στη θέση του συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκεί όπου βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X