Επιλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας, η «κουτσή» 4ετία Μητσοτάκη και το… πράσινο άνοιγμα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας, η «κουτσή» 4ετία Μητσοτάκη και το… πράσινο άνοιγμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να ανοίξει τις “πόρτες” του με σκοπό τη διεύρυνση και ο Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε χθες κάλεσμα προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν το κόμμα «στα χέρια τους» σημειώνοντας «Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο Πρόεδρός του, δεν είμαι εγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εσείς».

Ο Τσίπρας και η πρόβλεψη για την διακυβέρνηση της ΝΔ

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μία ομιλία που έκλινε περισσότερο στα αριστερά απ’ ότι η ίδια η διακήρυξη, δεν μίλησε μόνο για το κόμμα που ευελπιστεί να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αναφέρθηκε ακόμα και στο σχέδιο που έχει για τη διακυβέρνηση της χώρας. Μια διακυβέρνηση που μάλιστα είπε πως θα έρθει νωρίτερα από την τετραετία.

«Να δημιουργήσουμε δηλαδή μια μεγάλη προοδευτική, κοινωνική πλειοψηφία με στόχο μια νέα, προοδευτική διακυβέρνηση. Πιο σίγουρη αυτή τη φορά, που θα πατάει με γερά πατήματα. Πιο έμπειρη, πιο αποφασιστική και πιο σύντομα να έρθει, λέω εγώ, προσθέτω εγώ», είπε με νόημα.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

Οικολογία και πράσινη ανάπτυξη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας θα αποτελέσουν και μια από τις βασικές προτεραιότητες του.

«Η Αριστερά της εποχής μας είτε θα είναι οικολογική είτε δεν θα υπάρχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να τη δούμε κατάματα. Και οφείλουμε να δράσουμε πάνω σε αυτή την πραγματικότητα. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, η Προοδευτική Συμμαχία, οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα. Οφείλει να είναι μια συμμαχία κόκκινη και πράσινη ταυτόχρονα. Γιατί δεν μπορεί πια το κόκκινο να σταθεί χωρίς το πράσινο, ούτε το πράσινο να αντέξει χωρίς το κόκκινο» είπε χαρακτηριστικά.

Η αλλεργία ΣΥΡΙΖΑίων στην κριτική και οι ολέθριες συνέπειες

Από σήμερα λοιπόν ξεκινάει και επίσημα το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να εγγράψει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη με τα στελέχη του κόμματος να χτενίζουν την χώρα, ενώ σε αρκετές περιοχές θα βρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη.

Ξεκινά το… τρέξιμο ο Σκουρλέτης

Ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης θα δώσει το έναυσμα για την μεγάλη κινητοποίηση των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, οι οποίοι θα βρεθούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με σκοπό να επισκεφτούν τις οργανώσεις και να ξεκινήσουν μια μεγάλη συζήτηση με τα ήδη υπάρχοντα μέλη, αλλά κι αυτά που θα εγγραφούν τώρα.

Ο κ. Σκουρλέτης ξεκινάει σήμερα την περιοδεία από την Αλεξανδρούπολη, ενώ την Τρίτη θα επισκεφτεί την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Εξάλλου σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στα Σκόπια προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό Economist: «Western Balkan Summit – Reinforcing the momentum for European Integration». Το απόγευμα στις 18.00, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X