Πολιτική

Το ελληνικό ΥΠΕΞ παρέλαβε την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Το ελληνικό ΥΠΕΞ παρέλαβε την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό ΥΠΕΞ παρέλαβε το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης! Μελετάται από τα στελέχη του υπουργείου.

Σε γνώση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, καθώς αργά το βράδυ της Τετάρτης (04.12.2019) παρέλαβε το κείμενο.

Αυτή την ώρα μελετάται από τα στελέχη του υπουργείου η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης.

Το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Εξωτερικών και μεταφράζεται από τα τουρκικά προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς, ωστόσο η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για μια συμφωνία νομικά άκυρη, που προσθέτει βαθμούς περιπλοκότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διατύπωσε την ίδια θέση, ενώ η Αθήνα έχει ήδη επιδώσει τελεσίγραφο στον Πρέσβη της Λιβύης να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, μέχρι την Παρασκευή.

Την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης έχουν ήδη καταδικάσει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αλλά και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Ο χάρτης όπως δόθηκε στη Βουλή της Τουρκίας

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο THA, στον χάρτη εμφανίζεται το ακριβές σημείο όπου «συνορεύουν» στη θάλασσα Τουρκία και Λιβύη. Το ίδιο πρακτορείο δημοσιοποίησε έναν πιο επεξηγηματικό χάρτη, στον οποίο περιλαμβάνεται και το σημείο Α-Β, όπως στον αυθεντικό χάρτη της συμφωνίας.

https://twitter.com/TH_Ajans/status/1202527176882569216

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X