Πολιτική

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά – Κατερίνα Σακελλαροπούλου: “Εκανε οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου”

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά – Κατερίνα Σακελλαροπούλου: “Εκανε οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου αποχαιρέτησε νωρίτερα τη Φώφη Γεννηματά, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Παρέμεινε αξιόμαχη με ένα αξιοθαύμαστο θάρρος, είπε για τη Φώφη Γεννηματά η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατέκτησε τον σεβασμό στο κόμμα της και στην κοινωνία. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την χαρακτήρισε “ανθρώπινη, μαχητική και μετριοπαθή”, σημειώνοντας ότι στα δύσκολα δεν κατέθεσε τα όπλα και ότι υπήρξε μια αφοσιωμένη μητέρα, σύζυγος και πολιτικός. Επεσήμανε ότι στάθηκε κοντά σε αυτούς που είχαν ανάγκη και δεν δίστασε να μιλήσει για πολλά από τα στερότυπα της κοινωνίας μας, όπως για τις έμφυλες ανισότητες.

Επικήδειο απευθύνει και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας και από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την οικογένεια, για τη Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει ο γιος της, Γιώργος.

Δείτε live την εικόνα

Η εξόδιος ακολουθία, η τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά, ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α΄ Νεκροταφείο.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός. Στην εξόδιο ακολουθία παρίσταται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

H σορός της Φώφης Γεννηματά μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι στο ναό, με τον σύζυγό της να βρίσκεται σε συναισθηματική φόρτιση, ενώ ο κόσμος φώναζε “αθάνατη” και πετούσε τριαντάφυλλα.

Παρόντες τα τρία παιδιά της, ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης και η αδελφή της, Μαίρη. Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες, πρόκειται να παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας την γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι.

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε και η Ντόρα Μπακογιάννη, υποβασταζόμενη από τον γιο της Κώστα και την κόρη της Αλεξία.

Παρόντες επίσης είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Νικήτας Κακλαμάνης και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Κώστας Σημίτης, με τη σύζυγό του Δάφνη και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα ενταφιαστεί στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας με πρόταση του δημάρχου, αποφάσισε ομόφωνα τον τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμό της.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά έφθασε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο Παρεκκλήσιο της Μητρόπολης Αθηνών. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Πολύς κόσμος έχει σπεύσει από νωρίς με λουλούδια στο χέρι για να πει το τελευταίο αντίο. Οι στιγμές στο Παρεκκλήσιο της Μητρόπολης Αθηνών, ήταν φορτισμένες συγκινησιακά.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών -κυρίως νέοι- προσήλθαν κατά εκατοντάδες για να αφήσουν ένα λουλούδι και να αποχαιρετήσουν τη γυναίκα που πάλεψε με θάρρος και στάθηκε με γενναιότητα όρθια μέχρι την τελευταία στιγμή, στη δύσκολη και πολυετή μάχη της.

Φίλοι, συνεργάτες, σύντροφοι, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, αγκαλιάζονται και κλαίνε.

Τραγική φιγούρα η αδελφή της Μαίρη, που στεκόταν δίπλα στο φέρετρο καθ’ όλη τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος. Όπως μετέδωσε ο OPEN, νωρίτερα ζήτησε να μείνει μισή ώρα μόνη της στο παρεκκλήσι για να “μιλήσει” μαζί της, λίγες ώρες πριν την κηδεία.

Η Μαίρη Γεννηματά έχει αντιμετωπίσει και εκείνη τον καρκίνο δύο φορές στο παρελθόν.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X