Πολιτική

Τσίπρας: Δε θέλουν να δουν την κυβέρνηση να πετυχαίνει

Τσίπρας: Δε θέλουν να δουν την κυβέρνηση να πετυχαίνει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σκοπιανό και τρίτη αξιολόγηση συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας στην Κουμουνδούρου.

“Είναι εξαιρετικά αναγκαίο να δημιουργηθεί  μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επίλυση του ονοματολογικού” είπε ο Αλέξης Τσίπρας – Είναι ένα εθνικό ζήτημα να ηττηθούν οι εθνικιστικές φωνές είπαν τα μέλη του οργάνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέλη του κόμματος εμφάνισαν αμηχανία για την επόμενη ήμερα της εξόδου από το Μνημόνιο.  Σύμφωνα με κομματικές  πηγές εκφράστηκε  ο προβληματισμός πως ακόμα και όταν βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα δεν θα είναι όλα δυνατά, δηλαδή  ότι η έξοδος δεν θα προσδώσει στην κυβέρνηση πλήρη ελευθερία κινήσεων.

Στη συνεδρίαση δόθηκε μια εικόνα και για το Σκοπιανό. Από τον πρωθυπουργό και από όλα τα μέλη εκφράστηκε ότι είναι εξαιρετικά αναγκαίο να δημιουργηθεί μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επίλυση, ενώ τονίστηκε ότι το κόμμα πρέπει  να παίξει πρωταγωνιστικό  ρόλο.

«Να πάρει το κόμμα πρωτοβουλίες για να ενημερωθεί λαός»,  είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός είπε πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν αυτή την κυβέρνηση να πετύχει,  ωστόσο έχουμε καταφέρει να οικοδομήσουμε σημαντικές συμμαχίες  στο πλαίσιο της Ευρώπης που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε την οριστική έξοδο της χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X