Επιλογές

Τσίπρας: «Κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη! «Μπορούμε επιτέλους να κοιμόμαστε ασφαλείς»

Τσίπρας: «Κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη! «Μπορούμε επιτέλους να κοιμόμαστε ασφαλείς»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντιδρά ο Αλέξης Τσίπρας για το “σφράγισμα” σχολείου στην Νεάπολη.

Προσφυγόπουλα έμειναν εκτός εκπαίδευσης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με μια αιχμηρή ανάρτηση επιτίθεται στην κυβέρνηση της ΝΔ.

“Συγχαρητήρια στην «προοδευτική» κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα που εκκενώνει τα κτίρια, αποκλείει παιδιά από τα σχολεία και καταργεί το ΑΜΚΑ από τα προσφυγόπουλα, μπορούμε επιτέλους να κοιμόμαστε ασφαλείς…”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας

Τι συνέβη

Δύο σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων από σχολεία στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλουν μέσα από κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την απομάκρυνση των προσφυγόπουλων «από τα σχολεία τους, χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς καν να τους εξασφαλίζεται η εγγραφή και η μεταφορά τους σε άλλα σχολικά περιβάλλοντα».

Όπως αναφέρουν, «ενώ η πολιτεία είναι αυτή που θα έπρεπε να εξασφαλίζει σε όλα τα παιδιά την εγγραφή και φοίτησή τους στο σχολείο, σεβόμενη ακόμα και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, είναι εκείνη που τους τη στερεί με τον πιο βίαιο τρόπο, που τα ωθεί στο περιθώριο, δε σέβεται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, δε σέβεται την ύπαρξή τους».

Εν τω μεταξύ συνεργεία του Δήμου Αθηναίων καθάρισαν τον χώρο μέσα κι έξω και στη συνέχεια σφράγισαν το κτίριο για να αποτραπεί ανακατάληψη:

https://www.facebook.com/5thSchool/posts/2998663000160309

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X