Πολιτική

Έξαλλος ο Τσίπρας με την πρόκληση Μητσοτάκη για τους φοιτητές! «Θράσος»! (video)

Έξαλλος ο Τσίπρας με την πρόκληση Μητσοτάκη για τους φοιτητές! «Θράσος»! (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ονομαστική ψηφοφορία ψηφίζεται αργά απόψε το νομοσχέδιο-έκτρωμα της Νίκης Κεραμέως, που έχει ξεσηκώσει την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς φέρνει αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια, αφήνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περίπου 25.000 μαθητές και εισάγει «κόφτη» φοίτησης, πειθαρχικά και διαγραφές φοιτητών.

Πανικός στο Μαξίμου από το κορονογεύμα στην Ικαρία

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε τους τόνους επικαλούμενος ακόμη και… τη νεολαία Λαμπράκη (!) για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (σ.σ. διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου τις προκλητικές του αναφορές).

Δείτε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/745007573058085

Προκλητικός ο Μητσοτάκης απέναντι σε φοιτητές και Αριστερά

Νωρίτερα, προκλητικός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του, ενώ προχώρησε σε σωρεία ψεμμάτων για τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εντός των πανεπιστημίων «θα λειτουργούν άοπλοι αλλά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί», ισχυριζόμενος ότι «θέλουμε να δώσουμε το πανεπιστήμιο πίσω στους καθηγητές και στους φοιτητές».

Επιτιθέμενος, δε, στους φοιτητές που αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους έγκαιρα, υποστήριξε ότι οι «αιώνιοι φοιτητές» κοστίζουν στο δημόσιο και πως «όποιος εισάγεται στο πανεπιστήμιο, πρέπει κάποια στιγμή και να το τελειώνει. Διαφορετικά χάνει το νόημα του το πανεπιστήμιο».

Ο Μητσοτάκης «μαστίγωσε» Άδωνι στον… αγαπημένο του ΣΚΑΪ! video

Ισχυρίστηκε μάλιστα πως η μονάδα προστασίας του πανεπιστημιακού ιδρύματος «θα υπάγεται στον πρύτανη. Δεν θα φέρουν όπλα. Αυτή η μονάδα θα εξασφαλίζει την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια για να μη γίνονται γιάφκες. Οι σχολές θα κλείσουν την πόρτα στη βία».

«Στις σχολές δεν μπαίνει αστυνομία, μπαίνει η δημοκρατία» είπε προκλητικά ο πρωθυπουργός και έβαλε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «το κράτος συνθηκολόγησε με το παρακράτος επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν κορωνο-συλλαλητήρια και ο αρχηγός του δέχεται το ρίσκο».

«Δεν έχει καμία σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ με τις εμβληματικές μορφές της Αριστεράς» συνέχισε και κατέληξε λέγοντας πως «η Βουλή λειτουργεί, η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα. Από αύριο η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση γυρίζει σελίδα. Πλέον το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει πυξίδα και δείχνει πορεία προς την πρόοδο»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X