Πολιτική

“Βόμβα” Βορίδη: Θα παραιτηθώ αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών (βίντεο)

“Βόμβα”  Βορίδη: Θα παραιτηθώ αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Βόμβα”  έριξε ο Μάκη Βορίδης. Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος ακόμη και παραιτηθεί εάν τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στα ζητήματα συνειδήσεως εννοείται ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN και ερωτηθείς εάν προτίθεται να παραιτηθεί σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητήσει κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, είπε ότι «στα ζητήματα συνειδήσεως εννοείται ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως αν κάποιος μου πει ότι πρέπει να το κάνω υποχρεωτικά, δεν μπορώ να το κάνω».

 

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο 5:56 λεπτό του βίντεο:



 

Υποστήριξε ακόμα ότι  το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε το δεν υπάρχει παραβίαση της αρχής της ισότητας– σε περίπτωση μη θεσπίσεώς του γάμου από ένα κράτος, καθώς ο θεσμός του γάμου αφορά πρωτίστως τα ζητήματα της οικογένειας.
Ο Μάκης Βορίδης έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεση του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι το θέμα πρόκειται να λυθεί.

Εκτίμηση, πάντως, του υπουργού Επικρατείας είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της ΝΔ και εκτίμησή του είναι ότι δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα πειθαρχίας και στους υπουργούς, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές και υπουργοί που διαφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X