Θέμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια: Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή στη σκιά του γαλάζιου αντάρτικου! (video)

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια: Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή στη σκιά του γαλάζιου αντάρτικου! (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η διαφοροποίηση τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ήρθε… με κρότο! Και στην σκιά αυτής της εξέλιξης, αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με αιχμή τη ρύθμιση για υποχρεωτική συνεπιμέλεια.

«Χαρακίρι» στην Προανακριτική! Κατηγορίες ψευδορκίας ή ψευδούς βεβαίωσης για τους Καλογρίτσες!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί των άρθρων για την «εξίσου» γονική μέριμνα και το τεκμήριο του ⅓., κίνηση ουσίας που θα καταδείξει και απτά τους ισχυρούς τριγμούς που προκάλεσε στην κυβέρνηση η εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην δεχθεί καμία αλλαγή στο σχέδιο νόμου ακόμα και από βουλευτές του κόμματός του.

Τοποθέτηση για το θέμα που έχει διχάσει την κοινωνία κάνει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας ενώ παρεμβάσεις αναμένονται και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

«Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται, με όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό στην Ολομέλεια της Βουλής» ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι κρύβεται και κακοποιεί την Δημοκρατία ενώ οι υπουργοί του δεν λογοδοτούν στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τέρμα στο lockdown της Βουλής και στην καραντίνα της Δημοκρατίας.

Δείτε όσα είπε ζωντανά ο Αλέξης Τσίπρας

Ακόμα και βουλευτές της ΝΔ… σφυροκοπούν το σχέδιο νόμου!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δέχθηκε κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ισχυρό ράπισμα καθώς τρεις βουλευτές εξέφρασαν ανοικτά τις αντιρρήσεις τους.

Η Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε ευθέως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το σχέδιο νόμου ενώ ενστάσεις χωρίς να ανοίξουν τα χαρτιά τους διατύπωσαν η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία επεσήμανε ότι «το νομοσχέδιο αντί να ενώσει, διχάζει, αντί να λύνει, δημιουργεί προβλήματα, δεν προστατεύει το συμφέρον του παιδιού και αλλοιώνει το παιδοκεντρικό χαρακτήρα του οικογενειακού δικαίου».

Διχασμός και στο ΚΙΝΑΛ για την συνεπιμέλεια! Αντιδρούν Λοβέρδος και Κωνσταντινόπουλος

Ηχηρές ήταν και οι ενστάσεις του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος είπε ότι «Δεν πρέπει να προσθέτουμε όρους που μπορεί να δημιουργούν οποιαδήποτε ασάφεια».

Υπενθυμίζεται ότι σοβαρές ενστάσεις για τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου έχει εκφράσει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής καθώς και επιστημονικοί φορείς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X