Ελλάδα

Eretiki τηλεοπτική προτροπή: Τρεις ταινίες για την Τρίτη

Eretiki τηλεοπτική προτροπή: Τρεις ταινίες για την Τρίτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Eretiki τηλεοπτική προτροπή για τρεις ταινίες που αξίζει να δείτε και να απολαύσετε.

1) Ραντεβού στο Παρίσι (παραγωγή του 1963). Μετάδοση στις 10:45 από την cosmote Tv, στο κανάλι cosmote cinema 2 HD. Σκηνοθεσία: Stanley Donen. Σενάριο: Peter Stone. Πρωταγωνιστούν: Cary Grant, Audrey Hepburn, Walter Matthau, James Coburn.

Στις αρχές του 1960, μια μυστηριώδης δολοφονία έλαβε χώρα την αυγή, σε διαδρομή της αμαξοστοιχίας Παρίσι προς Μπορντό. Και επηρεάζει εξ’ ολοκλήρου τη ζωή της φινετσάτης κυρίας, Regina Lambert. (Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες που αφορούν το συγκεκριμένο, έξοχο, κινηματογραφικό έργο, το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό κράμα περιπέτειας, μυστηρίου και ποιοτικού κωμικού στοιχείου,  μπορείτε να διαβάσετε στο site eretikos.gr το κείμενο eretiki κριτική για την ταινία Ραντεβού στο Παρίσι)     

2) Eretiki τηλεοπτική προτροπή για την ταινία: Αναχώρηση για Παρίσι 15:17 (παραγωγή του 2017). Μετάδοση στις 22:00 από τη Nova, στο κανάλι Novacinema 1. Σκηνοθεσία: Clint Eastwood. Σενάριο: H Dorothy Blyskal μετέφερε σωστά τα κύρια κομμάτια της ιστορίας, που βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα, αποτυπωμένα από το βιβλίο του Jefrey E. Stern ”The 15:17 to Paris: The True story of a Terrorist, a Train and Three American soldiers ”. Πρωταγωνιστούν: Οι άνθρωποι που έζησαν τα συγκεκριμένα γεγονότα: Spencer Stone, Alek Skarlatos, Anthony Sadler.

Η ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Στις 21 Αυγούστου του 2015 οι Spencer Stone, Alek Sκarlatos και Anthony Sadler, πραγματοποιώντας διακοπές στην Ευρώπη, απέτρεψαν μια τρομοκρατική ενέργεια από τον   Αλγερομαροκινό Ayoub El-Khazzani, ενώ κατευθύνονταν από το Άμστερνταμ με προορισμό το Παρίσι, με την αμαξοστοιχία Thalys 9364. (Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες, που αφορούν το συγκεκριμένο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον, κινηματογραφικό εγχείρημα του Clint Eastwood.

3) Ο Λύκος της Wall Street (παραγωγή του 2013). Μετάδοση στις 23:00 από το κανάλι Star. Σκηνοθεσία: Martin Scorsese. Σενάριο: Terence Winter, έχοντας ως βάση το βιβλίο του ίδιου του Jordan Belfort (πρωταγωνιστικού χαρακτήρα της ταινίας) με τίτλο The Wolf of Wall Street (2007). Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, John Favreau.

Είναι η πραγματική ιστορία του Jordan Belfort, χρηματιστή της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1987. Είχε μια δική του οπτική γωνία σε ό,τι αφορά την προοπτική της οικονομικής ανέλιξης μέσα από το συγκεκριμένο πόστο. Έτσι, ίδρυσε την εταιρεία με το επιφανειακά αξιόπιστο όνομα Stratton Oakmond, με έμπιστο συνεργάτη τον φιλάργυρο Donnie Azoff και όποιον αρεσκόταν σε ανήθικες οικονομικές μεθόδους. Η εταιρεία προβλήθηκε στο περιοδικό Forbes και έπειτα η φήμη της τινάχτηκε στα ύψη. Έτσι, όλες οι νέες και νέοι χρηματιστές ήθελαν πλέον να δουλέψουν για τον Belfort. Η προσωπική ζωή του Jordan άρχισε να γίνεται όμως άνω κάτω. Υιοθέτησε ένα καταστροφικό lifestyle με ναρκωτικές ουσίες και εκπορνευόμενες γυναίκες. Η πείνα του αχόρταγου, παράνομου Jordan Belfort για την προσωπική, χρηματιστηριακή πρόοδο ανάγκασε τον ίδιο να οδηγηθεί στην υπερβολή.  Προκάλεσε υποψίες στις αστυνομικές αρχές, για την πλουσιοπάροχη ζωή εκείνου και των συναδέλφων του.

Ο Eretikos κριτικός Γιάννης Κρουσίνσκυ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X