Πολιτισμός

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τιμή στον οραματιστή Δημήτρη Εϊπίδη

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τιμή στον οραματιστή Δημήτρη Εϊπίδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Με μία σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά τον Δημήτρη Εϊπίδη, τον άνθρωπο που υπηρέτησε πιστά επί σειρά ετών τον κινηματογράφο, τον ιδρυτή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επί χρόνια διευθυντή του οργανισμού, έναν οραματιστή που σύστησε στον κόσμο ένα νέο είδος σινεμά και ανακάλυψε μεγάλους δημιουργούς.
Το τμήμα Berlinale Talents του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θεσμοθέτησαν βραβείο που θα απονεμηθεί σε ένα σενάριο ή μια ιδέα για ντοκιμαντέρ. Η πρώτη απονομή του βραβείου θα γίνει στο πλαίσιο του 71ουΦεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου στις 4 Μαρτίου 2021. Παράλληλα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ετοιμάζει ένα βιβλίο για τον Δημήτρη Εϊπίδη σε ελληνικά και αγγλικά, με κείμενα σημαντικών ανθρώπων του σινεμά, όπως ο Τζαφάρ Παναχί και ο Μπέλα Ταρ, μεταξύ άλλων. Επίσης, το Φεστιβάλ μετονομάζει το μεγάλο βραβείο του τμήματος Newcomers σε βραβείο «Newcomers Δημήτρης Εϊπίδης» και αυξάνει το χρηματικό έπαθλο που το συνοδεύει σε 10.000 ευρώ.

Νέο βραβείο στο τμήμα Berlinale Talents του Φεστιβάλ Βερολίνου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινά μια σπουδαία συνεργασία με το τμήμα Berlinale Talents, την ετήσια συνάντηση και πλατφόρμα δικτύωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για ανερχόμενους σκηνοθέτες, απονέμοντας ένα βραβείο σε ένα σενάριο ή σε μία ιδέα για ντοκιμαντέρ που συμμετέχει στο πρόγραμμα Doc Station του τμήματος Berlinale Talents, τιμώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη μνήμη και το έργο του Δημήτρη Εϊπίδη.
Το βραβείο, μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αγκάλιασε το Berlinale Talents, έχει ως στόχο να στηρίξει τους ανερχόμενους δημιουργούς που τόσο πίστευε ο Δημήτρης Εϊπίδης.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X