Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Θα καταθέσει πρόταση για πρόωρες εκλογές ο Μπόρις Τζόνσον

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Θα καταθέσει πρόταση για πρόωρες εκλογές ο Μπόρις Τζόνσον
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπόρις Τζόνσον απειλεί με εκλογές στις 15η Οκτωβρίου μετά την ταπεινωτική ήττα και την απώλεια της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου, ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να γίνουν γενικές εκλογές τον Οκτώβρη στην Βρετανία .

Σημειώνεται, ότι χθες μια πρωτοβουλία με μέλη του κοινοβουλίου, όπως οι πρώην υπουργοί  Φίλιπ Χάμοντ και Ντέιβιντ Γκάουκε, μαζί με 21 μέλη συντηρητικών, καθώς και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατάφεραν να πάρουν την πλειοψηφία για να ασκήσου τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού χρονοδιαγράμματος, με σκοπό την αναβολή του Brexit, που προβλέπεται να γίνει την 31η Οκτωβρίου. Η πρωτοβουλία εγκρίθηκε με 328 ψήφους υπέρ (301 κατά).

Ο πρωθυπουργός θα χρειαστεί μια πλειοψηφία των δύο τρίτων για να εξασφαλίσει γενικές εκλογές. Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα εξεταστεί σήμερα Τετάρτη στο κοινοβούλιο .

Αποπέμπονται οι 21 «αντάρτες» βουλευτές των Συντηρητικών οι οποίοι εναντιώθηκαν στη γραμμή της κυβέρνησης και ψήφισαν υπέρ της πρωτοβουλίας για να εμποδιστεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία,

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στους 21 αντάρτες συγκαταλέγονται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ αλλά και ο Νίκολας Σόουμς ,ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Δείτε ακόμη:

Brexit: Καρέ – καρέ η στιγμή της ανταρσίας! Έχασε την πλειοψηφία ο Τζόνσον! (vid)

Σοβαρό τροχαίο στην Αθηνών-Κορίνθου: «Δεν έβλεπα στα 5 μέτρα από τον ήλιο» είπε ο οδηγός της νταλίκας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X