Show Biz

Σάλος στο Μπάκιγχαμ: Διέρρευσε ποιος έκανε το ρατσιστικό σχόλιο για τον γιο του Χάρι και της Μέγκαν

Σάλος στο Μπάκιγχαμ: Διέρρευσε ποιος έκανε το ρατσιστικό σχόλιο για τον γιο του Χάρι και της Μέγκαν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σάλος στο Μπάκιγχαμ: Αναβρασμός για ακόμη μία φορά στη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς διέρρευσε κατά λάθος σε βιβλίο η ταυτότητα αυτού που σχολίασε με ρατσιστικό ύφος το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, πριν γεννηθεί το 2019.

Το όνομα φέρεται να διέρρευσε από λάθος, καθώς εμπεριεχόταν σε μια αρχική έκδοση του βιβλίου «Endgame – Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival» του συγγραφέα Όμιντ Σκόμπι στην Ολλανδία. Mάλιστα, o εκδοτικός οίκος απέσυρε άμεσα όσα αντίτυπα του βιβλίου είχαν κυκλοφορήσει και σταμάτησε τις πωλήσεις.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Όμιντ Σκόμπι δήλωσε ότι δεν έχει ουδεμία ανάμειξη με αυτό, ότι πρόκειται για μεταφραστικό λάθος και ότι είναι θέμα των εκδοτών. «Το βιβλίο βγαίνει σε πολλές γλώσσες και δυστυχώς δεν μιλάω ολλανδικά. Αλλά αν υπάρχουν μεταφραστικά λάθη, είμαι σίγουρος ότι οι εκδότες θα τα διορθώσουν. Εγώ έγραψα και επιμελήθηκα την αγγλική έκδοση. Δεν υπήρξε ποτέ καμία έκδοση που να έχω επιμεληθεί εγώ και να έχει ονόματα μέσα».

Οι Xander Publishers τόνισαν πως έλαβαν αίτημα από τις ΗΠΑ να σταματήσουν άμεσα τις πωλήσεις, με εκπρόσωπο του εκδοτικού οίκου να αναφέρει στη «Daily Mail» πως «δεν μπορώ να προχωρήσω σε περισσότερες λεπτομέρειες». Συμπλήρωσε πως «λάβαμε εντολή να θέσουμε το συγκεκριμένο βιβλίο σε αναμονή και αυτό κάναμε». Ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου πρόσθεσε ότι «περιμένουμε περαιτέρω οδηγίες. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό».

Η ιστορία έχει να κάνει με αυτό που είχε αποκαλύψει η ίδια η Μέγκαν Μαρκλ στην περιβόητη συνέντευξή της στην Οπρα Γουίνφρεϊ και είχε πει ότι πριν γεννηθεί ο Αρτσι, μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναρωτιούνταν τι χρώμα θα έχει το δέρμα του.

Σε μια αρχική έκδοση του βιβλίου, ο Σκόμπι ανέφερε το όνομα του ατόμου που έκανε το σχόλιο για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, αλλά αυτό απουσιάζει από την τελική μορφή που δόθηκε στην κυκλοφορία. Ωστόσο, κόπιες της αρχικής μορφής είχαν πάρει στα χέρια τους ορισμένοι Ολλανδοί δημοσιογράφοι. Όπως αναφέρουν το πρόσωπο που έκανε το σχόλιο δεν ήταν η βασίλισσα Καμίλα, όπως είχε υποτεθεί αρχικά.

Άλλα βιβλία για τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν πως η βασίλισσα Καμίλα αλλά και ο βασιλιάς Κάρολος είχαν σχολιάσει απρεπώς το δέρμα του Άρτσι και τα κόκκινα μαλλιά του. Σύμφωνα με την Daily Mail και την Page Six, πηγές σημειώνουν πως στο βιβλίο που σταμάτησε να κυκλοφορεί οι περιγραφές του ατόμου, που έκανε αυτά τα σχόλια, ταιριάζουν με περιγραφές που έγιναν και στα άλλα βιβλία. Κι αν δεν είναι η βασίλισσα Καμίλα, τότε οι υποψίες στρέφονται στον βασιλιά Κάρολο.

Τα ονόματα που φέρονται να έκαναν τα ρατσιστικά σχόλια για το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του μικρού πρίγκιπα Άρτσι φέρονται, σύμφωνα με το βιβλίο του Omid Scobie, να είναι ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X