Επιλογές

Οταν ο σκιτσογράφος φοράει το σκούφο του γελοιο…γράφου

Οταν ο σκιτσογράφος φοράει το σκούφο του γελοιο…γράφου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αφιερωμένο στον Δημήτρη Χαντζόπουλο, που διακρινόταν για χιούμορ αιχμηρό και ανατρεπτικό. Σκίτσο απλό, όχι απλοϊκό,  διεισδυτικό και εκφραστικό. Και την Τετάρτη μας κατακεραύνωσε όλους.  Μας άφησε κυριολεκτικά ενεούς.

Μου ήταν πολύ δύσκολο να πιστέψω. Το σκίτσο με το καναντέρ να πετάει φέρετρα αντί για νερό δεν μπορεί να ήταν δικό του. Δεν έχει καμία σχέση με τον Δημήτρη Χαντζόπουλο. Δυστυχώς όμως έχει.

Ο σκιτσογράφος φόρεσε το σκούφο του γελοιο…γράφου και έσπειρε την απογοήτευση, την οργή και την αηδία με ένα τόσο ασεβές για τους νεκρούς και όσους έδωσαν τα πάντα για να σώσουν ζωές, προσβλητικό για τη νοημοσύνη και προπαντός την αισθητική σκίτσο.

Αλλά το πιο τραγικό είναι η αναγραφή του συνθήματος της κυβέρνησης «ήτανε δίκαιο  και έγινε πράξη» να δεσπόζει ανάμεσα στα φέρετρα.

Δυστυχώς για τον Δημήτρη Χαντζόπουλο οργή και αηδία προκάλεσε  το σκίτσο  του στην Καθημερινή. Ξεπέρασε ακόμα και τα πιο σκληρά τρολ της ΝΔ.

Η γελοιογραφία φέρνει εμετό σε όποιον την βλέπει, αφού τη στιγμή που οι κάτοικοι της περιοχής μετρούν ακόμα τους νεκρούς τους, αυτός με απίστευτη ελαφρότητα μοιράζει ευθύνες, υποβαθμίζει, απαξιώνει το έργο των πυροσβεστών, των πιλότων, των εθελοντών και όσων αγωνίστηκαν ακόμα και κίνδυνο της ζωής τους να σώσουν συνανθρώπους μας.

Όπως δείχνουν όλα ο σεβασμός στον πόνο και στον θάνατο είναι μια άγνωστη λέξη για τον γελοι-γράφο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ο οποίος προφανώς θεώρησε ότι προσφέρει καλές υπηρεσίες στην Νέα Δημοκρατία .

Αλήθεια μπορεί κανείς χαρακτηρίσει τέτοιες πράξεις; Υπάρχουν λέξεις; Μάλλον όχι. Ιδίως όταν προέρχονται από κάποιον που θέλει να εμφανίζεται  διάδοχος του ΚΥΡ , του Μητρόπουλου και του Ορνεράκη.

Ας ελπίσουμε τις επόμενες ημέρες να μην απολαύσουμε αλλά παρόμοια… αριστουργήματα από τον σκιτσογράφο…

Ευθύνες βεβαίως και μάλιστα τεράστιες έχει και η διεύθυνση της εφημερίδας. Η σοβαρότητα και η εγκυρότητα μιας εφημερίδας δεν κρίνεται στις ανέφελες περιόδους αλλά όταν η χώρα βρίσκεται σε κρίση.

Σοβαρότης μηδέν κύριε διευθυντά…

eretikos.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X