Σχόλια

Το Βατερλώ των δημοσκόπων

Το Βατερλώ των δημοσκόπων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο αποδείχτηκαν το Βατερλώ των δημοσκόπων. Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ (αριστερά κομμουνιστική) Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε τεθεί νοκ άουτ από τις περισσότερες Δημοσκοπήσεις (παράδοξο; Δεν νομίζω). Τελικά ήρθε δεύτερος και συμμετέχει στον δεύτερο γύρο.

Οι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης περνούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κύπρου. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι 3,5 μήνες πριν, οι δημοσκοπήσεις έφερναν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και πέρασε στον δεύτερο γύρο, τρίτο με 13,5 μονάδες διαφορά από τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Παγκύπρια τελικά αποτελέσματα στο 100%:

– Νίκος Χριστοδουλίδης 32,04%

– Ανδρέας Μαυρογιάννης 29,61%

– Αβέρωφ Νεοφύτου 26,11%

Στην τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της «Καθημερινής» η Symmetron Market, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 34,2%, ενώ δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 24,5% και τρίτος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 24,1%.

Στη δημοσκόπηση της CYMAR που διενήργησε για λογαριασμό του καναλιού Ant1, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 32%, ενώ δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 18% και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 17%.

Από την πλευρά της η Prime Consulting Ltd που διενήργησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του καναλιού Sigma, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 30,3%, δεύτερος ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 22,8% και τρίτος, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 22%.

Στην δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΡΙΚ η CMRC Cypronetwork, στη διευκρινισμένη πρόθεση ψήφου ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 34,5%, δεύτερος ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 29,5% και τρίτος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 28%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πολίτης» η Novema, ο Νίκος Χριστοδουλίδης λάμβανε ποσοστό 26,5%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου λάμβανε τη δεύτερη θέση με 21,4% και έβγαινε τρίτος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 19,8%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε για την τηλεόραση του Alpha Κύπρου η Rai Consultants, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έβγαινε πρώτος με 31,9%, δεύτερος έβγαινε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 22,9% και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 20,1%.

Η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία κρίνεται ικανοποιητική.

Συγκεκριμένα, 379.554 ψηφοφόροι (ποσοστό 67,6%) προσήλθαν στις κάλπες μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, το αντίστοιχο ποσοστό των Προεδρικών εκλογών του 2018 ήταν 66,2% , γεγονός που συνεπάγεται αύξηση συμμετοχής της τάξεως του 1,4%.

Για σκοπούς σύγκρισης αναφέρεται, ότι κατά τις προηγούμενες Προεδρικές Εκλογές του 2018, το τελικό ποσοστό προσέλευσης ψηφοφόρων ανήλθε στο 71,88%, γεγονός που καταδεικνύει μια αύξηση της τάξης 0,1 ποσοστιαίας μονάδας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X