Συνταγές

5 αγαπημένα φαγητά για την Κυριακή

5 αγαπημένα φαγητά για την Κυριακή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυτή τη Κυριακή το σπίτι σου θα μυρίσει όπως όταν ήσουν παιδί. Βλέπεις όλες οι κυριακάτικες μυρωδιές που θυμάσαι από τότε, προέρχονταν κυρίως από το φαγητό που σιγοψηνόταν στον φούρνο ή στην κατσαρόλα. Όλα είναι με πρωταγωνιστή το κρέας, γιατί είναι κλασικά και αγαπημένα, όπως όταν μεγαλώναμε. Καλή όρεξη.

Το τέλειο κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Αυτό το πιάτο είναι καταγεγραμμένο στο DNA μας, θα αποτελεί πάντα το φαγητό της θαλπωρής μας και η ζεστή μυρωδιά του θα σηματοδοτεί πάντα την αρχή ενός υπέροχου γεύματος. Το μόνο που χρειάζεσαι επιπλέον είναι ένα χοντρό κομμάτι φέτα και μια φέτα ψωμιού με προζύμι, για να βουτάς στη λεμονάτη σαλτσούλα κατευθείαν στο ταψί. Συνταγή εδώ.

Μοσχάρι κοκκινιστό με δαμάσκηνα, σαν της γιαγιάς 

Το αγαπούσα πολύ αυτό το κοκκινιστό της γιαγιάς Καίτης. Το μοσχάρι μαγειρευόταν με τις ώρες στην κατσαρόλα, αργά, με υπομονή, ενώ η σαλτσούλα γέμιζε το σπίτι με αρώματα από κανέλα, μπαχάρι και δάφνη. Αφιερωμένο σε όλες τις “ακαμάτρες” του κόσμου, σαν τη γιαγιά την Καίτη, σαν κι εμένα, σαν κι εσένα. Συνταγή εδώ.

Λεμονάτο κατσικάκι στον φούρνο με γιαούρτι

Ένα κατσικάκι μούρλια, τέλειο για τα Κυριακάτικα τραπέζια σας, από την Θράκη με αγάπη. Τρομερά αρωματικό και ζουμερό, αφού θωρακίζεται μέσα στην κρούστα του πρόβειου γιαουρτιού και ψήνεται αργά στον φούρνο. Μπορούμε να “κρύψουμε ” στην κοιλιά του κατσικιού κομμάτια από τυριά, λίγο σκόρδο και λίγη μουστάρδα για πιο πικάντικο αποτέλεσμα! Συνταγή εδώ.

Πηγή: madameginger.com/

Δείτε ακόμη:

Σαν σήμερα 10 Μαΐου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X