Συνταγές

Σπαγγέτι “αματριτσιάνα” με μπέϊκον και σκόρδο

Σπαγγέτι “αματριτσιάνα” με μπέϊκον και σκόρδο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σπαγγέτι αματριτσιάνα. Μια υπέροχη Ιταλική συνταγή για μια λαχταριστή μακαρονάδα. Σπαγγέτι με φρέσκες ντομάτες μπέικον και σκόρδο. Φανταστικές μεσογειακές γεύσεις και μυρωδιές για ένα χορταστικό πεντανόστιμο γεύμα.

Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και σε μικρά κομμάτια το μπέικον.

Εν” τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον. Μόλις ροδοκοκκινίσει το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι 2-3 κ.σ. λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λ. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λ ακόμα ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λ περίπου. Προσθέτουμε στη σάλτσα το μπέικον και σιγοβράζουμε για άλλα 3-4 λ.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

 

Ατομικά brownie με αλμυρή καραμέλα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X