Ελλάδα

Ριζότο με μπέικον

Ριζότο με μπέικον
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

  1. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  2. 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  3. 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  4. 6 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
  5. 300 γρ ρύζι για ριζοτο
  6. 1 λιτρο ζεστό ζωμό από λαχανικά
  7. 100 γρ αρακά κατεψυγμένο
  8. Παρμεζάνα τριμμένη
  9. Αλάτι πιπέρι
  10. Εκτέλεση

    1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με της 2 κουταλιές της σούπας λάδι, και το βούτυρο και σοτάρουμε για 7 λεπτά.

    2. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, 5 λεπτά περίπου.

    3. Προσθέτουμε το ριζότο και 1 λίτρο ζεστό ζωμό από λαχανικά,αλάτι, πιπέρι και τον αρακά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15λεπτά με 20 λεπτά. Σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη.

      Δείτε ακόμη:

      Αθήνα: Εντυπωσιακό γκράφιτι 16χρονου σε ταράτσα εμπνευσμένο από τον κορονοϊό

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X