Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την συνδρομή του ΠΟΥ για τις καταγγελίες για τον ΕΟΔΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την συνδρομή του ΠΟΥ για τις καταγγελίες για τον ΕΟΔΥ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την συνδρομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα «των διπλών αρχείων» – θέμα που αποκάλυψαν δύο Κυριακάτικες εφημερίδες – προκειμένου η κυβέρνηση να δώσει αναλυτικά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Παράλληλα οι ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέσουν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας την παρέμβαση και του αρμόδιου επιτρόπου για τα θέματα της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναφέρει και το πάγιο αίτημα του κόμματος του να δοθούν στην δημοσιότητα τα αρχεία από τις συνεδριάσεις της επιτροπής των επιστημόνων προκειμένου να φανεί αν η κυβέρνηση ακολουθούσε τις προτάσεις τους ή έκανε πολιτική διαχείριση στο θέμα.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας που πήρε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας προκειμένου οι Β. Κικίλιας, Π. Αρκουμανέας , Ν.Χαρδαλιάς και Σ. Τσιόδρας να κληθούν να καταθέσουν στην Βουλή για τα όσα γνωρίζουν για το θέμα.

Εν τω μεταξύ σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι τοπικές κοινωνίες στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς παρά το lockdown τίποτα δεν λέει να αλλάξει σε ότι αφορά τον θλιβερό αριθμό των θανάτων εξ’ αιτίας του κορονοϊού αλλά και του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων .

Στην Θεσσαλονίκη τα πράγματα δείχνουν να έχουν ξεφύγει καθώς παρά το γεγονός ότι η συμπρωτεύουσα έχει κλείσει εδώ και ένα μήνα ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πολύ υψηλός.

Η δήλωση Βαρτζόπουλου

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν πάντως ιδιαίτερη σημασία στην δήλωση του πρώην υφυπουργού Υγείας βουλευτής της ΝΔ Δημήτρη Βαρτζόπουλου ο οποίος σε συνέντευξη του ανέφερε ότι : «Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο.»

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι πλέον υπάρχει έντονη αντίδραση και στο κυβερνών κόμμα καθώς οι βουλευτές της ΝΔ που ζουν την κατάσταση βλέπουν τις κυβερνητικές αβλεψίες και δέχονται τα παράπονα των συμπολιτών τους.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι «το ΕΣΥ συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάρρευση, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, στην Πέλλα, στο Κιλκίς, στις Σέρρες, Δράμα. Ασθενείς σε πολλές περιπτώσεις δεν προλαβαίνουν καν να διασωληνωθούν ή να μπουν σε ΜΕΘ λόγω της υπερφόρτωσης του ΕΣΥ, ενώ την ίδια ώρα πολύ μεγάλο ποσοστό υγειονομικών ήδη έχει νοσήσει και βρίσκεται εκτός μάχης».

Κορονοϊός: Στο κόκκινο η αγωνία μετά την νέα «έκρηξη» θανάτων – Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X