Media

Google: Δημιουργεί εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης που γράφει ειδήσεις

Google: Δημιουργεί εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης που γράφει ειδήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Η Google φαίνεται ότι δοκιμάζει ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Genesis, το οποίο μπορεί να γράφει ειδησεογραφικά άρθρα. Σύμφωνα με πηγές που αναφέρονται στους New York Times, η Google έχει παρουσιάσει το εργαλείο αυτό σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς, όπως οι New York Times, η Washington Post και η News Corp, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια της Wall Street Journal.

Το Genesis φαίνεται να μπορεί να συλλέγει πληροφορίες για τρέχοντα γεγονότα και να συντάσσει άρθρα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Η Google πιστεύει ότι αυτό το νέο εργαλείο θα μπορούσε να βοηθήσει τους δημοσιογράφους, αυτοματοποιώντας ορισμένες εργασίες. Παρόλα αυτά, ορισμένα στελέχη της εταιρείας φαίνεται να εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τις επιδόσεις του συστήματος.

Η εκπρόσωπος της Google, Τζεν Κράιντερ, επισημαίνει ότι η εταιρεία βρίσκεται ακόμα στο αρχικό στάδιο συζητήσεων με εκδότες και παρατηρεί ότι τα εργαλεία αυτά δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τους δημοσιογράφους αλλά να τους παρέχουν επιλογές για τίτλους και στυλ γραφής.

Ωστόσο, αν και ορισμένοι θεωρούν ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί να έχει πλεονεκτήματα, υπάρχουν και ανησυχίες για τυχόν κατάχρηση του εργαλείου, η οποία θα μπορούσε να βλάψει την αξιοπιστία τόσο του εργαλείου όσο και των ειδησεογραφικών οργανισμών που το χρησιμοποιούν.

Είναι γνωστό ότι ορισμένοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, όπως το Associated Press, έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία άρθρων, αλλά πρόκειται για ένα μικρό ποσοστό των άρθρων που παράγονται σε σύγκριση με τα άρθρα που δημιουργούνται από δημοσιογράφους. Η τεχνητή νοημοσύνη της Google μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία άρθρων σε ευρύτερη κλίμακα.

Οι εκδότες και άλλοι δημιουργοί περιεχομένου έχουν κατηγορήσει την Google και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης για τη χρήση του υλικού τους χωρίς άδεια για την εκπαίδευση των συστημάτων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X