Θέμα

17 στη «μαύρη λίστα» του Μητσοτάκη ενόψει ανασχηματισμού

17 στη «μαύρη λίστα» του Μητσοτάκη ενόψει ανασχηματισμού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη «μαύρη λίστα» του Κυριάκου Μητσοτάκη φιγουράρουν 17 υπουργοί και υφυπουργοί. Επτά είναι ο μαγικός αριθμός των υπουργών που, όπως φαίνεται, κινδυνεύουν να δουν την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση στον ανασχηματισμό –όποτε κι αν γίνει αυτός- καθώς στην βαθμολόγηση  κρίθηκαν  ανεπαρκείς.

Οι πληροφορίες λένε ότι αρκετοί από αυτούς εμφανίζονται πλημμελείς στην εκτέλεση των καθηκόντων τους,  τη στιγμή που θα έπρεπε να έχουν  τρέξει  και να έχουν ολοκληρώσει αρκετά πρότζεκτ,  που τους είχαν ανατεθεί.

Την ίδια στιγμή εμφανίζονται πολλά προβλήματα στους υφυπουργούς, καθώς αρκετοί από αυτούς έχουν  κακή χημεία με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην μεταξύ τους συνεργασία.

Προς αντικατάσταση φαίνεται λοιπόν πως θα βρεθεί μία 10άδα υφυπουργών, ανάμεσα στους οποίους και τεχνοκράτες, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν δικαίωσαν  τις προσδοκίες του Μεγάρου Μαξίμου.

Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι στενοί  συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ξεκινήσει επαφές με στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν νέα  στελέχη  που θα μπορούσαν να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Οπως σας ενημέρωσε ο eretikos.gr ο ανασχηματισμός ενδεχομένως να… γεννήσει μία νέα κυβέρνηση χωρίς τον Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Για τον Αδωνι Γεωργιάδη οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στο Μαξίμου κυκλοφορεί η ιδέα να του προτείνουν ένα άλλο υπουργείο, το οποίο δεν θα δεχθεί (να μην είναι όμως σίγουροι. Υπάρχει το προηγούμενο του Μάκη Βορίδη), ενώ η είσοδος του Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα εξαρτηθεί από την Ελένη Τουλουπάκη, αν δηλαδή η εισαγγελέας Διαφθοράς θα ασκήσει δίωξη ή θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Αν συμβεί το δεύτερο, τότε οι πληροφορίες λένε ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα οδεύσει προς το υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προς το… σπίτι του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X