Θέμα

Αλήθειες και ψέματα για τους νεκρούς από κορονοϊό και το ΕΣΥ

Αλήθειες και ψέματα για τους νεκρούς από κορονοϊό και το ΕΣΥ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η μελέτη του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα αποκάλυψε τα μεγάλα ψέματα και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τους νεκρούς από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, που φτάνουν στο 97,7%. Αποκάλυψε επίσης την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ, στο οποίο σε σύγκριση με το 2019 λείπουν 10.000 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ομως, τι έλεγε η κυβέρνηση και ποια είναι η αλήθεια; «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη!» Αυτά έλεγε πριν από μερικούς μήνες στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης…  
Επίσης, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε πει σε συνέντευξή του στον Real:  «Μια κλίνη ΜΕΘ έχει γιατρό, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό. Προστατεύουμε τα χρήματα των φορολογουμένων, αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ (και φτιάχναμε νέες ΜΕΘ) θα είχαμε πετάξει πολλές δεκάδες εκατομμύρια στο πηγάδι χωρίς πάτο…»  
Εδώ ταιριάζει απόλυτα το ρητό «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς», αφού τα επιστημονικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα εκθέτουν εντελώς και απροκάλυπτα τους κυβερνώντες.  
Όταν ο πρωθυπουργός έλεγε τα παραπάνω, αποκαλύφθηκε πως είχε ήδη εκπονηθεί μελέτη, την οποία υπέγραφαν οι καθηγητές Τσιόδρας και Λύτρας, η οποία έδειχνε θνητότητα 87% σε νοσηλείες κορωνοϊού εκτός ΜΕΘ. Επίσης, η έρευνα υποστήριζε πως τα νοσοκομεία αδυνατούν να ανταποκριθούν όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, «με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες».  

Το χειρότερο όλων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Kontranews πως αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να θεραπεύσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ελλείψεις, τιμώρησε τον καθηγητή Θεόδωρο Λύτρα ο οποίος με τη μελέτη του αποκάλυψε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, οι οποίες παρατίθενται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Κυριακάτικης Kontranews με τίτλο Mπαίνεις… πεθαίνεις – Η αλήθεια για τις ΜΕΘ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X