Θέμα

Αυστηρή προειδοποίηση ΗΠΑ σε κυβέρνηση Σαμαρά Γεωργιάδη Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis

Αυστηρή προειδοποίηση ΗΠΑ σε κυβέρνηση Σαμαρά Γεωργιάδη Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση ήταν τεράστιας σημασία για το σκάνδαλο Novartis, αλλά πέρασε στα…ψιλά. Αποσιωπήθηκε από το μεγάλα κανάλια και τα υπόλοιπα φιλοκυβερνητικά και επιδοτούμενα μέσα ενημέρωσης. Ποια είναι αυτή; Το πολιτικό άσυλο που πρόσφεραν οι ΗΠΑ στους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου.

Αποτελεί δε ένα καταπέλτη κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου και όσων επιχείρησαν ή θέλουν ακόμα να βλάψουν τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Τι σημαίνει αυτό:

  1. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι μάρτυρες κινδυνεύουν. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι πολιτικοί επιχείρησαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά , να τους σύρουν στην Προανακριτική χωρίς κάλυψη και προστασία.
  2. Τους απείλησαν, τους μήνυσαν και απείλησαν να τους βγάλουν την κουκούλα και να τους τιμωρήσουν.
  3. Για την αμερικανική Δικαιοσύνη οι μάρτυρες είναι αξιόπιστοι και όσα κατέθεσαν αποδείχτηκαν αληθινά, πράγμα που αποδέχτηκε και η Novartis με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
  4. Η προσφορά πολιτικού ασύλου στους προστατευόμενους μάρτυρες είναι μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση και φέρνει σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Δικαιοσύνης που πιέζονται από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά προς την αντίθετη κατεύθυνση.
  5. Σύμφωνα, δε, με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό η Novartis είναι υποχρεωμένη να συνεισφέρει τα ίδια στοιχεία που αποδέχθηκε στις ΗΠΑ και ενώπιον των ελληνικών εισαγγελικών αρχών.
  6. Καθίσταται, δε, σαφές πως ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis Hellas Π. Φρουζής είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος απ΄ όσα συμφωνήθηκαν στις ΗΠΑ, καθώς η εταιρεία του καταβάλλει αποζημίωση 310 εκατ. ευρώ για ένα σκάνδαλο με συμμετοχή “αξιωματούχων” (foreign officials), το οποίο δεν αποδέχεται ενώπιον των ελληνικών αρχών…
  7. Αποτελεί μήνυμα, όπως γράφει και η εφημερίδα Εστία στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, προς τους Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδο.
  8. Η Εστία αποκαλύπτει επίσης ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα παρενέβη ύστερα από αίτημα των αμερικανικών δικαστικών αρχών και απέτρεψε την αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων.
  9. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους τρεις νεκρούς που συνδέονται με το σκάνδαλο Novartis και την κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι φοβόταν για τη ζωή του.
  10. Εστία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X