Θέμα

Δημοσκόπηση Marc: Τρομάζει η ακρίβεια-Η “ψαλίδα” και τα ποσοστά των κομμάτων

Δημοσκόπηση Marc: Τρομάζει η ακρίβεια-Η “ψαλίδα” και τα ποσοστά των κομμάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις είναι το πρόβλημα που ανησυχεί περισσότερο τους Ελληνες και μάλιστα με το ποσοστό ρεκόρ του 85,3%, αλλά η κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για τη λαίλαπα που πλήττει τους Ελληνες δεν έχει καμία συνέπεια. Οχι μόνο αυτό, αλλά κερδίζει και 0,5% λες και οι πολίτες επιβραβεύουν τη στάσης της.

Το αντιφατικό αυτό εύρημα περιλαμβάνεται στη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1. Κατέγραψε στις 10 μονάδες  την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η ΝΔ κερδίζει μισή μονάδα και καταγράφει ποσοστό 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0,4 μονάδες και ποσοστό 22,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται με πτώση 0,4 μονάδων, στο 12,8%. Οριακή άνοδο καταγράφει το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν σημαντικές αυξομειώσεις.

Στο ερώτημα για τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

Ακρίβεια / Ανατιμήσεις: 85,3%
Εθνικά Θέματα / Ελληνοτουρκικά: 49,8%
Πόλεμος στην Ουκρανία: 31,5%
Πανδημία: 28,8%
Εγκληματικότητα/βία: 28,7%
Φυσικές καταστροφές 17,4%
Μεταναστευτικό 12,7%

 

dimoskopisi-marc2.

dimoskopisi-marc3

dimoskopisi-marc4

dimoskopisi-marc5

Επίσης, το 52,1% των ερωτηθέντων θεωρεί πως είναι σίγουρο ή μάλλον πιθανό ότι θα συμβεί κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στο Αιγαίο το καλοκαίρι, έναντι ποσοστού 45,3%, που εκτιμά ότι δεν είναι τόσο/καθόλου πιθανό.

Η πρόθεση ψήφου και οι πρόωρες εκλογές

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 10 μονάδες. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5 %, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,8%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

dimoskopisi-marc12

dimoskopisi-marc13

Σχετικά με τις πρόωρες εκλογές, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο του 2022 (ποσοστό 67,3%).

Στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα προκύψει, το 28,3% των πολιτών εκτιμά ότι θα αναδειχθεί αυτοδύναμη η ΝΔ, ενώ το 30,4% επιθυμεί συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X