Θέμα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγάλη πτώση της Ν.Δ. και κλείσιμο της ψαλίδας με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγάλη πτώση της Ν.Δ. και κλείσιμο της ψαλίδας με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πτώση της Νέας Δημοκρατίας και πολύ μικρή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκύπτει από τη  δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη έρευνα της κοινής γνώμης για θέματα επικαιρότητας, που παρουσιάζεται σε λίγες ημέρες και καταγράφει τις εξελίξεις μετά την υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση που παρουσίασε το Mega, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 27,6%, από 28,9% τον Ιούνιο, έχοντας δηλαδή απώλεια 1,3 μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 20,2%, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τον Ιούνιο (20,1%), δηλαδή δεν κερδίζει τίποτε από την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στην οποία βρίσκεται το κυβερνών κόμμα. Η διαφορά των δύο κομμάτων υποχωρεί στις 7,4 μονάδες, από 8,8 μονάδες τον Ιούνιο, ως αποτέλεσμα την πτώσης της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κερδίζει 0,4% και ανεβαίνει στο 12,7% από 12,3%

 

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1% (από 5,6%), το ΜέΡΑ25 που ανεβαίνει στο 4% από 3,3%, η Ελληνική Λύση που υποχωρεί στο 3,4% από 3,7%.

Στο 1,6%  βρίσκεται η Εθνική Δημιουργία  των Τζήμερου και Κρανιδιώτη και το κόμμα του Κασιδιάρη, Ελληνες (από 2,3% τον Ιούνιο).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,3%.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X