Θέμα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα μαγικά του Στράτου Φαναρά με τα μαθηματικά…

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα μαγικά του Στράτου Φαναρά με τα μαθηματικά…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο γαλαντόμος  Φαναράς το έκανε πάλι το δωράκι του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Του επέστρεψε πίσω τους ψηφοφόρους που του έφυγαν ύστερα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Του επέστρεψε στην εκτίμηση ψήφου (άλλο Φαναριώτικο εύρημα αυτό) 1,3% σε σύγκριση με την τελευταία δημοσκόπηση της 30ης Μαρτίου. Αλλά ως γαλαντόμος που είναι είπε να δώσει και στον Αλέξη Τσίπρα κατιτίς. Μη φανταστείτε τίποτα σπουδαίο, πάρει αέρα και ζητά περισσότερα. Του έδωσε ένα ταπεινό 0,2% και ευχαριστημένος να είναι, γιατί δεν το είχε σε τίποτα να του αφαιρέσει.

Αλλά αν ο κύριος Φαναράς επιστρέφει στον Κυριάκο ψηφοφόρους, αυτοί φαίνεται πως έχουν μουλαρώσει και δεν λένε να ακολουθήσουν τον δημοσκόπο μας. Θα το δείτε αν κοιτάξετε τις φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη γενέτειρα των Μητσοτάκηδων και προπύργιό τους τα Χανιά.  Καμιά χιλιαριά, άντε να ακολουθήσουμε κι΄ εμείς το παράδειγμα και να τους κάνουμε 1.200 το πολύ 1.300 τους συγκεντρωμένους στην παραλία.

Την ίδια ώρα τόσους περίπου και με βροχή μάλιστα συγκέντρωσε και ο Αλέξης Τσίπρας στη Θέρμη Θεσσαλονίκης στο εμπορικό κέντρο “Αηδονίδη”. Για σκεφτείτε ο ένας στα Χανιά και ο άλλος στη Θέρμη Και βγάλτε συμπεράσματα. Ο δημοσκόπος δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα άνετο προβάδισμα, που  ούτε ο ίδιος το πιστεύει, ενώ οι πολίτες προτιμούν τις συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Να δούμε τελικά την 21η Μαΐου αν θα κερδίσουν οι δημοσκόποι ή οι συγκεντρωμένοι πολίτες.

Παρακάτω θα διαβάσετε και ένα λάθος ή ένα “μαγείρεμα”  διαλέγετε και παίρνετε.

Πάμε στη δημοσκόπηση του Στράτου Φαναρά τώρα.

Στη δημοσκόπηση λοιπόν της Metron Analysis για λογαριασμό του «Βήματος» στην εκτίμηση ψήφου, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 33,8% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,9%. Τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 10,3% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,3%.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται το ΜέΡΑ 25 με 5,4%, και η Ελληνική Λύση με 4,9%. Το κόμμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη συγκεντρώνει 4,2%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων η διαφορά διαμορφώνεται στις 5,6 μονάδες. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,2%. Το ΠΑΣΟΚ έχει 8,5% και το ΚΚΕ 6%. Το ΜέΡΑ 25 λαμβάνει 4,4%, η Ελληνική Λύση 4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 13,2%.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε το λάθος ή το…μαγείρεμα. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση το ποσοστό της εκτίμησης ψήφου για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν 26,7% και της πρόθεσης 21,5%. Στην τωρινή είναι 26,9% και 22,2%. Τι παρατηρείτε; Ενώ στην πρόθεση ψήφου η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι 0,7% στην εκτίμηση ψήφου είναι μόλις 0,2%, που σύμφωνα με τα μαθηματικά που μάθαμε στο δημοσικό θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο από το 0,7%.  Τί μαγικό μαθηματικό είναι αυτό κύριε Φαναρά μου…

Και τώρα αναγνώστες μου συνεχίστε την ανάγνωση της δημοσκόπησης.

Για τον Κ. Μητσοτάκη το 54% εμφανίζεται να έχει αρνητική γνώμη και το 38% θετική (8% δεν απαντά ή δεν έχει γνώμη). Σε ότι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα το ποσοστό αρνητικής γνώμης φτάνει το 71%, ενώ θετικά τάσσεται το 23%.

Την ίδια ώρα σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς το 38% των ερωτηθέντων έχουν θετική γνώμη με το 54% να τον κρίνει αρνητικά. Από την άλλη πλευρά το 23% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τον Αλέξη Τσίπρα και αρνητικά το 71%. Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Metron Analysis είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς το 54% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη με το 38% να κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σταθερή και η αξιολόγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 71% των ερωτηθέντων τον αξιολογεί αρνητικά, ενώ το 23% κρίνει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X