Θέμα

Δημοσκόπηση Pulse: Οι αλλαγές στα ποσοστά των κομμάτων

Δημοσκόπηση Pulse: Οι αλλαγές στα ποσοστά των κομμάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE που έλαβε χώρα από 19 με 21 Οκτωβρίου, 1.306 πολίτες ρωτήθηκαν για τον κορωνοϊό, τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, την κατάσταση που επικρατεί με τα ελληνοτουρκικά και την κατάληξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην πρόθεση ψήφου xωρίς αναγωγή, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι: ΝΔ 39,5%, ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, ΚΙΝΑΛ 6,5%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ25 3%.

Mε αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει 41,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 3%.

Τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης ένα μήνα νωρίτερα ήταν: Με αναγωγή η ΝΔ 41,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η “Ελληνική Λύση” 4% και το ΜέΡΑ25 2,5%.

Χωρίς αναγωγή, τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 39,5% για τη ΝΔ, 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6,5% για το ΚΙΝΑΛ, 5,5% για το ΚΚΕ, 4% για την “Ελληνική Λύση και 2,5% για το ΜέΡΑ25.

Οπως προκύπτει από τη σύγκριση των δύο δημοσκοπήσεων η ΝΔ πήρε το ίδιο ποσοστό παρά τα τεράστια προβλήματα των πολιτών, τις αστοχίες στον κορονοϊό και τη δυσαρέσκεια και το θυμό που υπάρχει στην κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε 0,5%, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ πήραν τα ίδια ποσοστά, ενώ η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 αύξησαν το ποσοστό τους κατά 0.5%.

Στο ερώτημα περί του καταλληλότερου για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 47%, “κανένας” απαντά το 25% των ερωτηθέντων, ενώ το 24% επιλέγει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Το 70% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού, με το 14% να ανησυχεί μέτρια και το 9% να ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Το 36% των πολιτών εκτιμά ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση είναι λογικά, το 21% τα κρίνει πολύ αυστηρά, ενώ το 32% τα θεωρεί υπερβολικά επιεική και θα προτιμούσε μια “σκλήρυνση” στάσης από πλευράς του κράτους.

Όσον αφορά την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, το 49% θεωρεί ότι ήταν εκείνη την οποία περίμενε, το 30% την θεωρεί υπερβολικά επιεική, ενώ το 11% θεωρεί την απόφαση πολύ αυστηρότερη εκείνης που περίμενε.

Το 73% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών, με το 12% να ανησυχεί μετρίως και το 7% να ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Το 55% θεωρεί την εν γένει στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της αντιμετώπισης της Άγκυρας  σωστή, ενώ το 35% μάλλον ή σίγουρα σε λάθος κατεύθυνση.

Όσον αφορά τη στάση των δυτικών εταίρων της Ελλάδας στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, η Γερμανία κρίνεται θετικά από το 12% και αρνητικά από το 71%, η Γαλλία θετικά από το 76% και αρνητικά από το 9%, ενώ οι ΗΠΑ κρίνονται θετικά από το 30% και αρνητικά από το 52% των ερωτηθέντων.

 

Τι απάντησε ο κόσμος σχετικά με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί

Τι απάντησαν οι πολίτες σχετικά με την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Στην ερώτηση σχετικά με την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 41.5% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23.5%

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X