Θέμα

Η Ολγα Κεφαλογιάννη πετάει το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Ολγα Κεφαλογιάννη πετάει το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η Ολγα Κεφαλογιάννη πετάει το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου είναι η πλέον ηχηρή αντίδραση στο Μαξίμου. Εχει δε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γιατί απαντά στις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να την αντικαταστήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, γιατί δεν την εμπιστεύεται και η Επιτροπή μετά τις 22 Αυγούστου (κατά πάσα πιθανότητα στις 25) θα συνεδριάσει για να εξετάσει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων απο την ΕΥΠ.

Η βουλευτής της ΝΔ απάντησε με ανάρτηση ξεκινώντας με τη φράση  «Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και «πληροφορίες». Ουσιαστικά είναι μία απάντηση την οποία απευθύνει στο Μαξίμου, αφού από εκεί εκπορεύτηκαν οι φήμες, τα δημοσιεύματα και οι “πληροφορίες”  για την αντικατάστασή της.

Η αντίδραση της Ολγας Κεφαλογιάννη έχει μία ακόμα ιδιαίτερα συμβολική σημασία, αφού διάφορες φήμες ήθελαν να είναι αυτή που περιγράφεται ως η διεκδικήτρια της αρχηγίας της Ν.Δ. με άρωμα γυναίκας. Ασφαλώς στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν αντιληφθεί σε ποια αναφερόταν τα δημοσιεύματα γι΄ αυτό και διακίνησαν τις διαρροές περί αντικατάστασης.

Οπως γίνεται αντιληπτό έχει ξεκινήσει ένας υπόγειος ¨πόλεμος”  ανάμεσα στο Μαξίμου και την Ολγα Κεφαλογιάννη από τον οποίο πολλά θα εξαρτηθούν. Και να επισημάνουμε ότι σε αυτόν τον “πόλεμο”  η βουλευτής της Αθήνας δεν είναι μόνη. Μάλιστα η φράση με την οποία κλείνει την ανάρτησή της  «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον», φανερώνει την αποφασιστικότητα με την οποία τοποθετείται απέναντι στο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πράγμα που μπορεί να την αναδείξει ως πόλο συσπείρωσης των βουλευτών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που δεν θέλουν την παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού και του προέδρου του κόμματος.

Και όπως είπε ο Γιώργος Κύρτσος με την τοποθέτηση του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ουσιαστικά είπε ότι η πολιτική ευθύνη ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έπεσε η πρώτη καραμανλική βολή.

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως ο Κώστας Καραμανλής στις 31 Αυγούστου στην Κρήτη θα μιλήσει σε εκδήλωση προς τιμήν του πατέρα της Ολγας Κεφαλογιάννη. Και ως τότς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο πολιτικός χρόνος είναι πάρα πολύ πυκνός.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ολγας Κεφαλογιάννη

Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική  κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.

Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάληπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022.

Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X