Θέμα

Μανιαδάκης: Με πίεζαν να ενοχοποιήσω Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα

Μανιαδάκης: Με πίεζαν να ενοχοποιήσω Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το σκάνδαλο της Novartis στην τελική ευθεία. Ο Νίκος Μανιαδάκης δεν έφυγε στο εξωτερικό και εκείνοι που επιθυμούσαν την καθυστέρηση μέχρι τις εκλογές, μάλλον θα εκπλαγούν δυσάρεστα. Η εξέλιξη της υπόθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μηνιαδάκη, έχουν επιταχύνει τις εξελίξεις.

Τώρα πολύ περισσότεροι εννόησαν ότι δεν μπορούν άλλο να παίζουν καθυστερήσεις. Επίσης, οι Αμερικανοί του FBI έχουν κάθε λόγο να ζητούν την επιτάχυνση της διαλεύκανσης της υπόθεσης. Πράγμα που έχει γίνει αντιληπτό και από εκείνους που με κάθε τρόπο επιδιώκουν την καθυστέρηση.

Από την πλευρά του, ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης διατύπωσε καταγγελίες περί εισαγγελικών πιέσεων. Λέει ότι του ζήτησαν να ομολογήσει πως έχει λάβει χρήματα για λογαριασμό πολιτικών.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ιστοσελίδα protothema.gr, ο κ. Μανιαδάκης ισχυρίζεται ότι στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου, εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Εκεί του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα. Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Και αφού δείτε παρακάτω πως απάντησε, επέλεξε να φύγει στο εξωτερικό για… δουλειές.

«Μου ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία εγώ ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει» υποστηρίζει ο κ. Μανιαδάκης. Στη συνέχεια τονίζει πως του ασκούνται πιέσεις να αναφέρει εάν γνωρίζει ότι «τρία πρόσωπα έχουν χρηματιστεί ή όχι».

«Με ρωτούν για τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα», λέει και προσθέτει: ««Σε πολλές από τις περιπτώσεις που με πίεζαν οι εισαγγελείς όταν οι μάρτυρες έλεγαν ότι δωροδοκούμαι με ρωτούσαν μετά αν ήξερα αν έχουν δωροδοκηθεί οι πολιτικοί και μήπως εγώ δωροδοκούμουνα για λογαριασμό των πολιτικών».

Επίσης καταγγέλλει ότι έχει πέσει θύμα πολιτικής δίωξης και τόνισε: «Μου ασκήθηκαν πιέσεις κατόπιν διαρροών και σαφέστατων αναφορών των εισαγγελέων ότι οι άλλοι δύο μάρτυρες σε κατηγορούν και αυτό έχει ως συνέπεια την άσκηση διώξεων».

«Επειδή αρνήθηκα να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ με ενέπλεξαν» λέει ο Νίκος Μανιαδάκης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως το ρεπορτάζ του eretikos.gr για την εμπλοκή του FBI και συμπληρώνει: «Έχω δώσει στο FBI τα στοιχεία που έχω δώσει και στις ελληνικές αρχές».

«Όχι, πήρα άδεια από τους Έλληνες εισαγγελείς και κατέθεσα ακριβώς τα ίδια στοιχεία που κατέθεσα στους Έλληνες εισαγγελείς και στο FBI και τα στοιχεία αυτά δείχνουν την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης, τις περιπτώσεις που υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων τα συγκεκριμένα φάρμακα στα οποία σημειώθηκαν αυξήσεις και τη ζημία για το δημόσιο» αναφέρει (και o eretikos.gr όπως και κάθε νοήμων πολίτης αναρωτιέται γιατί θα έπρεπε να ζητήσει να είναι προστατευόμενος μάρτυρας για στατιστικά στοιχεία που τα βρίσκει ο καθένα γκουγκλάροντας στο διαδίκτυο)

Τέλος, τονίζει πως πράκτορες του FBI είχαν λάθος πληροφορίες. «Οφείλω να σας πω ότι οι Αμερικανοί ήταν παραπληροφορημένοι, είχαν προσφάτως κατατεθεί στην Αμερική στοιχεία από τους μάρτυρες τους άλλους δύο περί εμπλοκής μου και τους είπα ότι θεωρώ αναξιόπιστες όλες αυτές τις αναφορές και έχω πει ότι πρέπει να διασταυρωθούν αυτές οι αναφορές» υποστηρίζει.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Νίκου Μανιαδάκη διερωτήθηκε: «Πώς ένα πρόσωπο φυσικό που για πάνω από ένα χρόνο έχει την έννομη προστασία του προστατευόμενου μάρτυρα σε μια τόσο μεγάλη υπόθεση, όπως είναι αυτή της Novartis, μέσα σε λίγες ώρες αποκαθηλώνεται από την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα και υποπίπτει στην ιδιότητα του κατηγορουμένου, στον οποίο μάλιστα είχε απαγγελθεί μία βαρύτατη κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος με εξοντωτική επαπειλούμενη ποινή;»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X