Θέμα

Οργή στη Ν.Δ. για το άδειασμα 4 υπουργών και στελεχών από την Μητσοτάκη

Οργή στη Ν.Δ. για το άδειασμα 4 υπουργών και στελεχών από την Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη συζήτηση στη Βουλή  με μοναδική ευκολία άδειασε τέσσερα κορυφαία στελέχη του κόμματος του. Χωρίς δεύτερη  σκέψη  πήρε αποστάσεις από τις σκληρές δηλώσεις που είχαν κάνει το 2018 η  Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Βασίλης Κικκίλιας και ο  Αδωνις Γεωργιάδης  εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ,  όταν ο Αλέξης Τσίπρας  είχε ανακοινώσει ότι  θα προχωρούσε  στην επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο.

«Ο πρωθυπουργός κοιτάει μόνο τον εαυτό του και την υστεροφημία του έλεγαν στελέχη της ΝΔ τα οποία πραγματικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άδειασε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τους συνεργάτες του.  «Είναι αδιανόητο να κάνει ότι δεν  ήταν δική του απόφαση, όταν ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποστασιοποιήθηκε σαν να μην είχε καμία σχέση με το θέμα   -όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για διγλωσσία -λέγοντας  ότι «υπήρχαν και στη ΝΔ απόψεις και σκέψεις για το κατά πόσο αυτή η επέκταση σε εκείνη το χρονική συγκυρία  θα ήταν ωφέλιμη» . Και το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ήταν πρόεδρος του κόμματος  της ΝΔ.

Προφανώς οι δηλώσεις που έκαναν τα στελέχη της ΝΔ τότε ,  εξέφραζαν  τις απόψεις του κόμματος και του ίδιου του προέδρου. Και όμως όλοι τον άκουσαν  να λέει  ότι ο ίδιος «αντιλαμβανόταν την πολυπλοκότητα του θέματος και γι αυτό δεν είχε πάρει θέση.»

«Είναι τουλάχιστον προσβλητικό να παίρνει αποστάσεις από τα στελέχη του κόμματος που  τότε είχαν πάρει επάνω τους όλη αυτή την ιστορία», λένε βουλευτές της ΝΔ.

Τα στελέχη που αντιδρούν προέρχονται από όλους τους εσωκομματικούς χώρους – Καραμανλικούς , Σαμαραρικούς ακόμα και Μητσοτακικούς-  αφού το άδειασμα και στην αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη έχει κάνει χείριστη εντύπωση σε όλους.

Σε όλη αυτή την ιστορία συμμετέχουν και νέοι βουλευτές οι οποίοι εμφανίζονται ενοχλημένοι γιατί  δεν αξιοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό στον ανασχηματισμό. Όπως λένε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται με αλαζονεία, ενώ αποφασίζει μόνο με μια μικρή ομάδα που έχει δίπλα του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X