Θέμα

Προς μετωπική σύγκρουση Πολάκη με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προς μετωπική σύγκρουση Πολάκη με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης οδηγεί τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Παύλος Πολάκης ύστερα από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος και την αποδοκιμασία της ανάρτησής του από την Κουμουνδούρου.

Ο βουλευτής Χανίων με νέα ανάρτηση ρίχνει λάδι στη φωτιά όταν αναφέρει ότι«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή. Με “πηγές” δεν θα ανοίξω διάλογο …. Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!».

Πάντως, το ζήτημα του Παύλου Πολάκη θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Εκτελεστικού Γραφείου που θα συνεδριάσει την Τρίτη.

 

Οι πηγές, στις οποίες προφανώς αναφέρεται ο Παύλος Πολάκης, είναι η άτυπη ενημέρωση του κόμματος, μέσω της οποίας έδινε σκληρή απάντηση στην αρχική ανάρτηση του βουλευτή και σε όσα υποστήριζε για «βαθύ κράτος», δικαστές και δημοσιογράφους, εκτιμώντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο ίδιος ο Κρητικός βουλευτής θέτει τον αυτό του εκτός της εκλογικής μάχης.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, υποστήριζαν ότι η συλλογική θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περιλαμβάνει «προσωπική στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών», ενώ προσέθεταν ότι οι ενέργειες αυτές αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση σε μια κρίσιμη περίοδο.

Η αρχική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, εδώ:

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα δημοκρατικό, ωστόσο οι θέσεις του κόμματος είναι αυτές που λαμβάνονται συλλογικά και οι υποψήφιοι πρέπει να τις εκφράζουν στον δημόσιο διάλογο και όχι τις προσωπικές τους απόψεις.

Έπειτα από το αρχικό αυτό «άδειασμα» από το κόμμα, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε δεύτερη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί ευθέως για τις εξελίξεις, αλλά σχολιάζοντας «Βόλτα στα Σφακια σήμερα ,στην Ανωπολη με τη Δωρα. Σε τόπους με απεριόριστους ορίζοντες ,καθαρο αέρα και λεβεντες ανθρώπους (χωριο της μάνας μου). Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ αυτά που έγιναν εδώ το 2010-14.»

Η εκμετάλλευση από τα άλλα κόμματα

Η υπόθεση έδωσε τροφή για εκμετάλλευση από τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που ζήτησαν τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, αφήνοντας αιχμές και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ενώ επανέρχονται και στο θέμα της καταδίκης του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο, πρόσφορο θέμα εν όψει και των εκλογών.

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σημείωσε ότι «η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου» και τόνισε ότι έρχονται σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα είναι η επόμενη φορά «”είτε με το καλό είτε με το άγριο”», αλλά και της «πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων».

«Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν», τόνισε και πρόσθεσε ότι «σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος».

Υπογραμμίζει πως «για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας» και καταλήγει: «Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X