Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Δείτε live την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στέφανος Κασσελάκης: Δείτε live την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις ευρωκλογές καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο. Υπενθυμίζεται ότι από τους 42 υποψηφίους, οι 35 έχουν αναδειχθεί στις προκριματικές εκλογές, οι δύο είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά και οι υπόλοιποι πέντε (τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας), επιλογής Κασσελάκη, θα παρουσιαστούν σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου ζήτησαν από τον πρόεδρο να μην τους αποκαλύψει τα ονόματα, προκειμένου αφενός να μην υπάρξουν τυχόν διαρροές και αφετέρου να διασφαλιστεί το στοιχείο της έκπληξης.

«Σήμερα είναι η δική σας μέρα. Γειά σου Αλέξη. Είναι η μέρα που ανακοινώνουμε το ευρωψηφοφέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Που διαμορφώσατε εσείς που ψηφίσατε από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είμαι περήφανος για αυτή τη διαδικασία. Είμαι υπερήφανος για τις επιλογές σας. Έρχομαι να προσθέσω τη δική μου πινελιά. Έρχονται να στοιχηθούν μαζί με εμάς.

 

Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο για το οποίο έχουμε κάθε λόγο να καμαρώνουμε. Το ψηφοδέλτιο της προοδευτικής αριστείας. Απέναντι στο ψηφοδέλτιο που χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά. Σαν τον Γιώργο Αυτιά. Ακροδεξιά αυτιά. Με χουντικά συνθήματα και χρυσαυγίτικες οι προσεγγίσεις», τόνισε κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τόνισε πως δεν δεχθεί «απόκλιση από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, το σεβασμό στην ισότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα υπάρχει μηδενική ανοχή. Και το είδατε ήδη αυτό. (…) Δεν είμαι Μητσοτάκης να βάζω στο ψηφοδέλτιο ακροδεξιά στοιχεία που γεννούν αποτροπιασμό (…)»

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Είδα να μου φορτώνονται φράσεις που ποτέ δε χρησιμοποίησα» είπε, μιλώντας για το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για την βάπτισή του, ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Διαστρεβλώστε, βαρέστε χτυπήστε! Έχω μέσα μου αντοχές! Δε θα καταφέρετε να με τσακίσετε. Δε θα καταφέρετε να μας τσακίσετε!» είπε σε έντονο ύφος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Σύγχρονη προοδευτική πολιτική σημαίνει να μπορείς να μιλήσεις στην κάθε γενιά ανάλογα με τις ανάγκες της. Αυτοί είμαστε εμείς. Και για αυτό θα πάμε πολύ μακριά. Απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση γεμάτη αρνητικές πρωτιές».

«Θέλουμε καλύτερη ζωή, προτείνουμε μια καλύτερη ζωή. Μία καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας» είπε.

 

 

Παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αναφερόμενος σε αυτό που η κυβέρνηση χαρακτήρισε «θαύμα» ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε «Χτυπήστε με. Δεν θα καταφέρετε να με τσακίσετε».

Και πρόσθεσε: «Γιατί το μόνο θαύμα είναι εδώ. Είναι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε το κόμμα μετά από δύο ήττες, μετά από δύο διασπάσεις και είπε «κάτω τα χέρια από τον ΣΥΡΙΖΑ»».

«Μην ψάχνετε σε μένα κρίσεις μεσσιανισμού. Δεν είμαι εγώ αυτός που πληρώνει δημοσιογράφους για να τον αποκαλούν Μωυσή κάθε μέρα», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X