Θέμα

Ρεύμα: Ανατροπή στην επιδότηση και παράθυρο σε διακοπές από τον υπουργό

Ρεύμα: Ανατροπή στην επιδότηση και παράθυρο σε διακοπές από τον υπουργό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλο ένα λάθος έκανε η κυβέρνηση στο θέμα της επιδότησης του ρεύματος. Είχε πει πως θα δίνεται κάθε μήνα και γι΄ αυτό κάλεσαν τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση και οι συγκρίσεις θα γίνονται τον τρέχοντα μήνα με τον ίδιο του προηγούμενου χρόνου.

Χτες, όμως, ο Πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης είπε πως δεν είναι εφικτό γιατί δεν γίνονται μηνιαίες καταμετρήσεις. Και σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  έκανε στροφή και είπε ότι η επιδότηση θα δίνεται με τον εκκαθαριστικό λογαριασμό εφόσον υπάρχει μείωση της κατανάλωσης κατά 15%.

Ο  Κώστας Σκρέκας περιέγραψε σαφώς ότι για όσους πετύχουν μείωση κατανάλωσης 15% «όταν έρθει εκκαθαριστικός λογαριασμός θα λάβουν επιπλέον επιδότηση», επιβεβαιώνοντας ότι η αδυναμία σωστής καταμέτρησης λόγω του ελλιπούς προσωπικού καθιστά αδύνατο να υποστηριχθούν άμεσα οι καταναλωτές.

«Έχουμε κάνει ό,τι πρέπει ώστε η Ελλάδα να μην διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να επιβληθεί “δελτίο” … Στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος πραγματικός, ενεργειακός και οικονομικός ταυτόχρονα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Αλλά είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές», είπε ο Κώστας Σκρέκας.

Ανέφερε εξάλλου ότι ήδη τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις φαίνεται να έχουν κάνει σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας, με τις μειώσεις στην κατανάλωση φυσικού αερίου να φτάνουν το 22% τον Ιούνιο, το 14% τον Ιούλιο και το 14,7% τον Αύγουστο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X