Θέμα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας -Ισόβια προτείνει η εισαγγελέας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας -Ισόβια προτείνει η εισαγγελέας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Μετά από 15 και πλέον μήνες οι δικαστές και οι ένορκοι σταθμίζοντας τα στοιχεία της πολύμηνης διαδικασίας και την απολογία της κατηγορουμένης δεν πείστηκαν όπως εκείνη ισχυρίζεται ότι είναι αθώα και την κήρυξαν ενοχή για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ίδιου της του παιδιού.

Η απόφαση απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με την κατηγορούμενη να έχει στο πλευρό της την οικογένειά της.

Στο πίσω μέρος της αίθουσας βρίσκονταν ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και ο πατέρας του για να ακούσουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια προτείνει η εισαγγελέας – «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή»

Η εισαγγελική πρόταση για την ποινή στη Ρούλα Πισπιργίγκου, μετά την ενοχή για ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών προτείνει την ποινή των ισοβίων στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονίας της κόρης της, Τζωρτζίνας.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» επεσήμανε η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της, μετά την ανακοίνωση της ενοχής της κατηγορούμενης.

Αλέξης Κούγιας: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο η ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» για την απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με την Ρούλα Πισπιρίγκου την οποία εκπροσώπησε.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος εξέφρασε πως εξεπλάγην από την απόφαση καθώς ήταν πεπεισμένος για την αθωώτητα της γυναίκας, παρόλα αυτά σέβεται το αποτελέσμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα, σχολίασε πως πρόκειται για ένα δικαστικό σκάνδαλο:«Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου και το τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο η ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου»

Στη συνέχεια είπε:«Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου και το τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου». Πρόσθεσε πως το δικαστήριο διέκοψε για να προτείνει η εισαγγελεας την ποινή της κατηγορουμένης.

Καταλήγοντας τόνισε πως θα προχωρήσει σε έφεση και πως είναι σεβαστή η δικαιοσύνη αλλά ακόμη πιο σεβαστά τα δικαιώματα της κατηγορουμένης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X