Θέμα

Σκάνδαλο Novartis: “Κάρφωσε” Αβραμόπουλο ο Αγγελής

Σκάνδαλο Novartis: “Κάρφωσε” Αβραμόπουλο ο Αγγελής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο “κάρφωσε” για το σκάνδαλο Novartis ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής ότι το FBI στο πολυσυζητημένο «ταξίδι της Βιέννης» έδωσε στους Ελληνες εισαγγελείς στοιχεία για τραπεζικό λογαριασμό του τέως Επιτρόπου, Δ. Αβραμόπουλου. Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι είναι παράνομες οι αρχειοθετήσεις των υποθέσεων και των 7 αναφερόμενων πολιτικών προσώπων στη δικογραφία του Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο eretikos.gr σας είχε ήδη ενημερώσει ότι ο Ιωάννης Αγγελής γνωρίζει το όνομα υπουργού ο οποίος σύμφωνα με στοιχεία του FBI είχε λογαριασμό στην Ελβετία.

Σκάνδαλο Novartis: Ξέρουν υπουργό που πήρε μίζα

Για το σκάνδαλο Novartis και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ευθύνης πολιτικών απάντησε πως «ναι μπορεί να υπάρχει… ψάξτε». «Μόνο το 10% της υπόθεσης Νοβαρτις είναι πάνω από το νερό. Το 90% είναι κάτω από το νερό κι δεν φαίνεται. Ψάξτε κάτω από το νερό. Όσο ψάχνετε και βάζετε το χέρι κάτω από το νερό θα βρίσκετε το 90%», ανέφερε.

Σε ότι αφορά στη συνάντηση της Βιέννης, ο Αγγελής υπέπεσε αρχικά σε αντιφάσεις. Πρώτα ισχυρίστηκε πως ο εκπρόσωπος του FBI του είπε πως «δεν θεωρεί ότι υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων». Ωστόσο στη συνέχεια δήλωσε: «Ρώτησα τον εκπρόσωπο του FBI: “τότε γιατί μας στείλατε 2 έγγραφα και μας λέτε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας κατά πολιτικών; ”  Και ο εκπρόσωπος του FBI μου είπε: “αυτοί από την Αμερική γνωρίζουν. Εγώ δεν ξέρω κάτι επί της ουσίας για το αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων”». Χαρακτήρισε δε τη συνάντηση «τουλάχιστον παράτυπη» με τον Γιάννη Ραγκούση να επισημαίνει: «εσείς όμως πήγατε». Μέσα σε λίγα λεπτά, δηλαδή, ο Εισαγγελέας υποστήριξε στην Επιτροπή δύο αντιφατικές εκδοχές για τα στοιχεία που είχε το FBI και δεν έφτασαν στις ελληνικές αρχές, επειδή στη συνάντηση των δύο πλευρών στη Βιέννη, αρνήθηκε να τα παραλάβει.

Τελικά παραδέχτηκε πως «στη συνάντηση της Βιέννης πράγματι οι Αμερικανοί μας μίλησαν για λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Τους είπα: “Δώστε μου τον αριθμό του λογαριασμού” και αυτοί απάντησαν: “Εμείς σου δίνουμε την πληροφορία, δική σου δουλειά είναι να βρεις τον λογαριασμό”». «Αυτός ήταν ο διάλογος για τον πολιτικό με τον λογαριασμό στο εξωτερικό, το όνομά του το αναφέρω στην αναφορά μου. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», δήλωσε. Βάσει της αναφοράς του προκύπτει πως πρόκειται για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. 

Παράλληλα, αναφερόμενος στην κατάθεση της κ. Τουλουπάκη η οποία μεταξύ άλλων τον κατηγορεί και ότι της άσκησε πιέσεις και ότι την είχε απειλήσει να μην κάνει έρευνα στο σπίτι του κ. Στουρνάρα, ο κ. Αγγελής είπε: «Της είχα πει ότι δεν έπρεπε να γίνει η έρευνα επειδή είναι αξιωματούχος».

«Ποτέ δεν είπα πως ο Παπαγγελόπουλος είναι ο “Ρασπούτιν”»

Σχετικά με τον «Ρασπούτιν», ο Γιάννης Αγγελής αρνήθηκε να τον κατονομάσει, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από βουλευτές. «Ο “Ρασπούτιν” υπήρχε και είχε δώσει εντολές να ασκηθεί δίωξη σε τρία πολιτικά πρόσωπα. Λοβέρδο, Γεωργιάδη, Σαλμά». «Δεν ασκήθηκαν όμως διώξεις, άρα;», σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης για να απαντήσει ο Αγγελής: «Οι δύο μπήκαν στο αρχείο επειδή αντέδρασα εγώ». «Του Γεωργιάδη όμως δεν έχει μπει στο αρχείο», παρατήρησε ο Γιάννης Ραγκούσης, με τον Γιάννη Αγγελή να επιλέγει τη σιωπή. Όταν ρωτήθηκε εκ νέου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Αγγελής τόνισε: «Εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον Παπαγγελόπουλο ως Ρασπουτιν». 

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να μην κατονόμασε σήμερα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως τον Ρασπούτιν, έβαλε όμως στο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς. Είπε ειδικότερα ότι στον Αλέξη Τσίπρα είχε τεθεί το ζήτημα της αντικατάστασης της κ. Τουλουπάκη, αλλά δεν το έκανε διότι στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο γραμμές. Η μια ήταν η γραμμή του Ρασπούτιν, που στήριζε την κ. Τουλουπάκη εκτιμώντας ότι με ένα πολιτικό σκάνδαλο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβαζε τα εκλογικά του ποσοστά, τουλάχιστον 3%, και η άλλη γραμμή ήταν η γραμμή των κ.κ. Τζανακόπουλου και Καλογήρου που προειδοποιούσαν για καταστροφή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X