Θέμα

Τα κυβερνητικά ψέματα για προσφυγικό-μεταναστευτικό

Τα κυβερνητικά ψέματα για προσφυγικό-μεταναστευτικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέες πληγές στο προσφυγικό-μεταναστευτικό άνοιξε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, αποκαλύπτοντας τα ψέματα των κυβερνήσεων για τους πρόσφυγες-μετανάστες. Μιλώντας για τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου είπε  «τον αγαπάμε τον Νότη Μηταράκη, είναι και πολίτης του βορείου Αιγαίου, δεν τα έχουμε σπάσει μαζί του, η πόρτα μου και το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτά», παρότι προηγουμένως του είχε διαμηνύσει «ας μην περιμένει αδίκως».

Στη συνέχεια με τη συνέντευξή σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Κώστας Μουτζούρης άνοιξε νέες πληγές για την κυβέρνηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό αφού έριξε τη βόμβα:  «Μας είπε ο κ. Σχοινάς, στις Βρυξέλλες όπου βρεθήκαμε, ότι κανείς νόμος, κανένα Δουβλίνο δεν επιβάλλει τη διατήρηση των μεταναστών στα νησιά, όπως μας λέει η κυβέρνηση». Και όπως γίνεται αντιληπτό στερεί από την κυβέρνηση το βασικό επιχείρημα για την παραμονή των προσφύγων και των μεταναστών στα νησιά. Και πρόσθεσε: «Αυτό μας εκπλήσσει, διότι μέχρι τώρα ελέγετο ότι οι συμφωνίες είναι αυτές που κρατούν τους μετανάστες στα νησιά».

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου διευκρίνισε, ακόμα, ότι η διαφωνία των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου είναι με την επίταξη περιοχών μόνο στις δικές τους περιοχές.

«Γιατί κάνει επιτάξεις μόνο στα νησιά και όχι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρέπει τα νησιά να έχουν 50.000 επειδή αντιδρά η υπόλοιπη Ελλάδα;» σημείωσε με έμφαση, προσθέτοντας ότι «είναι μονόπατη η απόφαση της κυβέρνησης ότι το όλο θέμα θα λυθεί αν χτιστούν κάποιες κλειστές δομές στα νησιά, ειδικά όταν προχθές το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μία χώρα μπορεί να απελαύνει μαζικά παρανόμως εισερχόμενους μετανάστες».

Και επισήμανε ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να περάσει στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες και αντιδρούν κατά τρόπο που δεν έχει προηγούμενο, έχοντας, μάλιστα, στην πρώτη γραμμή «γαλάζια» στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Το μήνυμα δεν είναι άλλο από την δικαιολόγηση της επίταξης χώρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σκοπό την κατασκευή κλειστών κέντρων.

Και πρόσθεσε ότι δεν είναι όλοι οι νησιώτες αντίθετοι με τα κλειστά κέντρα, αλλά φοβούνται ότι θα δουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται: Όπως συνέβη και με τα hot spots. Παρά τις αντίθετες αρχικά διαβεβαιώσεις, τα νησιά μετατράπηκαν σε αποθήκη για χιλιάδες ταλαιπωρημένους μετανάστες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X