Θέμα

Τί είπε ο Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντηση με Ερντογάν (βίντεο)

Τί είπε ο Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντηση με Ερντογάν (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία ώρα και 35 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν. Το κλίμα στην συνάντηση οι πληροφορίες λένε ότι δεν ήταν ούτε καλό ούτε κακό.  Επρόκειτο για μια ανοικτή, ειλικρινή και δύσκολη συνάμα συζήτηση με όλα τα θέματα στο τραπέζι, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Σε δήλωσή του on camera, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε:
«Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Εθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες.

Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές, ωστόσο, συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τσα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης του υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Εδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το ανώτατο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

Η δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας όπου ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες την χαρακτήρισε παράνομη και πως λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας. Επίσης, έθεσε το θέμα της στάσης του Λιμενικού της Τουρκίας και πως η Άγκυρα δεν κάνει αυτά που πρέπει για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Στην συνάντηση δεν συζητήθηκε καθόλου το Κυπριακό.  Από την ελληνική πλευρά ειπώθηκε  ακόμα πως αν υπάρχει καλή διάθεση από την Τουρκία μπορούμε να επανεκκινήσουμε τις σχέσεις μας.

Στη συνάντηση, από την ελληνική πλευρά είναι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, αντιναύαρχος εν αποστρατεία Αλέξανδρος Διακόπουλος και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Από την τουρκική πλευρά είναι ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ (παρά την κατάργηση της θέσης του) και ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

O Έλληνας πρωθυπουργός καθυστέρησε να πάει στο ραντεβού και την ώρα της χειραψίας, απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Συγγνώμη για την καθυστέρηση ήμουν με τον Πρόεδρο Τραμπ», για να απαντήσει ο Τούρκος πρόεδρος: «Το ξέρω».Περισσότερα προσεχώς..

 

https://twitter.com/ALPHA_TV/status/1202249094892310528

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X