Media

Το… φυσάει και δεν κρυώνει ο ΣΚΑΪ! Ηχηρό «χαστούκι» στην τηλεθέαση

Το… φυσάει και δεν κρυώνει ο ΣΚΑΪ! Ηχηρό «χαστούκι» στην τηλεθέαση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έτσι είναι αγαπητοί κύριοι και κυρίες του ΣΚΑΪ. Όταν χάνεις την ταυτότητά σου, τότε ο κόσμος θα σου γυρίσει την πλάτη. Τόσο απλά!

Ας εξηγηθούμε: Σημαντικές διαφοροποιήσεις εμφανίζουν τα νούμερα τηλεθέασης των καναλιών τις τελευταίες εβδομάδες. Με την ενημέρωση να παίζει κυρίαρχο ρόλο λόγω κορωνοϊού και την ψυχαγωγία να μπαίνει σε δεύτερο πλάνο, δημιουργήθηκαν νέοι συσχετισμοί δυνάμεων στο τηλεοπτικό τοπίο. Κι αυτό διότι ο “παίκτης” που φαίνεται μέχρι στιγμής να κερδίζει είναι το Mega.

Με ενημερωτικές εκπομπές και ειδήσεις σε όλες τις ζώνες και με επαναλήψεις δημοφιλών ελληνικών σειρών, το Μεγάλο Κανάλι πέτυχε σταδιακά μια ανατροπή, η οποία αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στις χθεσινές μετρήσεις. Ο σταθμός πέρασε στην τρίτη θέση του πίνακα, πίσω από το Star και τον ΑΝΤ1, ενώ άφησε πίσω του τον ΣΚΑΪ, τον Alpha, το Open και την ΕΡΤ.

Ραγδαίες εξελίξεις στο Open! Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Μιχαλέλης

Ώρα, λοιπόν, για… προβληματισμό στο κανάλι του Φαλήρου. Εκεί όπου “συστήθηκαν” στο τηλεοπτικό κοινό ως ένα κανάλι με κύριο γνώμονα την ενημέρωση, ωστόσο όταν… έπεσε το παραδάκι, μετετράπη στο απόλυτο “καταφύγιο” του trash, φιλοξενώντας οποιοδήποτε ριάλιτι τελευταίου επιπέδου (βλέπε Survivor, Power of Love, My Style Rocks, Big Brother κλπ) και γυρνώντας την πλάτη στην ενημέρωση.

Κύριοι και κυρίες του ΣΚΑΪ, όσο “ταΐζετε” τον τηλεθεατή με τηλεοπτικά “σκουπίδια”, είναι αδύνατο να περιμένετε να σας επιλέξει για την ενημέρωσή του απλά και μόνο επειδή σε μια περίοδο κρίσης βάλατε… δυο – τρεις περισσότερες ενημερωτικές εκπομπές.

Η τηλεθέαση των καναλιών αναλυτικά και ο ΣΚΑΪ που βλέπει την… πλάτη του Mega

Δυναμικό κοινό (18 – 54) στο σύνολο της ημέρας

STAR 21,4%
ANT1 11,3%
MEGA 10,5%
ΣΚΑΪ 8,7%
ALPHA 8%
OPEN 6,2%
ΕΡΤ1 2,8%

Στ. Μαλέλης: Πλιάτσικο εκατομμυρίων από την κυβέρνηση

Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά τηλεθέασης στην prime time. Το MasterChef σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, με το Mega να είναι το μόνο κανάλι που κατάφερε να κρατήσει διψήφια ποσοστά. Την ίδια στιγμή, η prime time του ΣΚΑΪ παρουσίασε σημάδια κατάρρευσης…

Δυναμικό κοινό (18 – 54) στην prime time

STAR 41,1%
MEGA 11,4%
ANT1 7%
ALPHA 6,1%
OPEN 5,1%
ΣΚΑΪ 4,7%
ΕΡΤ1 1,3%

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X