Πολιτική

Νομικοί ξεσκεπάζουν το παιχνίδι της ΝΔ με τον Ποινικό Κώδικα και τις δηλώσεις Κοντονή

Νομικοί ξεσκεπάζουν το παιχνίδι της ΝΔ με τον Ποινικό Κώδικα και τις δηλώσεις Κοντονή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί τα “μπουκωμένα”  από τη λίστα Πέτσα μέσα ενημέρωσης να κανονιοβόλησαν τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Κοντονή, όμως και η Νέα Δημοκρατία πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη.  Στην υπόθεση με τον νέο Ποινικό Κώδικα και την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί τα όσα είπε ο Σταύρος Κοντονής στον Αντέννα,  προκειμένου  να πείσει την κοινή γνώμη ότι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ οι Χρυσαυγίτες θα « πέσουν στα μαλακά», οι αντιδράσεις νομικών είναι καθοριστικές και αποκαλυπτικές.

Ετσι, τα πράγματα δεν αποδείχθηκαν καθόλου βολικά για τη Ν.Δ., καθώς  η πλειοψηφία του νομικού κόσμου στην χώρα δήλωσε ότι είναι εξαιρετικός ο νέος κώδικας.  Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στη δική της Χρυσής Αυγής  ανέφεραν «ότι δεν ταυτίζονται οι ποινές για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο νέο ποινικό κώδικα» και εξέφρασαν την απορία τους  «για τη σκοπιμότητα της δήλωσης του Στ. Κοντονή αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι είναι νομικός και οφείλει να το ξέρει».

Η  δικηγόρος της  οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπάζογλου,  με αφορμή την οξεία πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκληθεί, τόνισε ότι : «Το πλαίσιο για διεύθυνση (εγκληματικής οργάνωσης) είναι 5-15 χρόνια. Δεν θεωρώ ότι 15 χρόνια είναι ευνοϊκή μεταχείριση, για οποιονδήποτε άνθρωπο».

Ο έγκριτος  δικηγόρος, μέλος της Κ.Ε. Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μαντζουράνης ανέφερε ότι  «Συνειδητή βλαπτική επιλογή» η παραίτηση και οι αιτιάσεις Κοντονή, δίνει με τις ατυχείς δηλώσεις του αφορμή να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, «μία μέρα μετά την νίκη των δυνάμεων του αντιφασισμού.»

Ο  αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θέμης Σοφός καθώς και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, υπερασπίστηκαν σε συνεντεύξεις τους τον νέο ποινικό κώδικα,  χαρακτηρίζοντάς τον εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από το κόμμα του.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι και με τον παλιό ποινικό κώδικα δεν μπορούσε να επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων αν δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση. Παράλληλα επέπληξε το όψιμο ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι αν και τροποποίησε τον ποινικό κώδικα 2 φορές, δεν άλλαξε τη ρύθμιση του 2019.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X