Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Το έγκλημα της κυβέρνησης και οι τεράστιες ευθύνες της επιτροπής Τσιόδρα

Το έγκλημα της κυβέρνησης και οι τεράστιες ευθύνες της επιτροπής Τσιόδρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Υπό αυτό το ηθικό πρίσμα, που φαντάζομαι  ασπάζεται σχεδόν ολόκληρος ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση διέπραξε έγκλημα αφήνοντας το ΕΣΥ χωρίς τις αναγκαίες ΜΕΘ και χωρίς το απαραίτητο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό.

Ετσι τώρα οι ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ακόμα και σε ράντζα, όπως κατήγγειλε και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία σημειωτέον πολιτικά πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Οσα γνώριζε και γνωρίζει η Ματίνα Παγώνη, αλλά και άλλοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για το ΕΣΥ, τις αδυναμίες, τις τραγικές ελλείψεις και γενικώς τα επικίνδυνα χάλια του, τα γνώριζε και ο Σωτήρης Τσιόδρας και όλα τα μέλη της επιτροπής του.

Καταγγελία ΣΟΚ από την Παγώνη! Διασωληνωμένοι σε ράντζα και απλές κλίνες

Ομως, τα μέλη της επιτροπής αν και διακεκριμένοι καθηγητές, καταξιωμένοι στο χώρο, δεν είχαν το σθένος να προτείνουν να ενισχυθεί και μάλιστα σημαντικά το ΕΣΥ. Δεν βρήκαν το κουράγιο να ψελλίσουν να αυξηθούν οι ΜΕΘ, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Ζητούσαν μόνο απαγορευτικά μέτρα, περιορισμούς των πολιτών, λοκντάουν σκληρό ή ακορντεόν. Και τώρα που αποδεικνύεται πως το τεράστιο πρόβλημα είναι το ανοχύρωτο ΕΣΥ (θωρακισμένο το αποκαλούσε ο Βασίλης Κικίλιας αν θυμάστε), πάλι δεν λένε μία κουβέντα για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ως έσχατη αναγκαία λύση για να γλιτώσουν τη ζωή τους πολίτες που χτύπησε ο κορονοϊός.

Αλλά και στην οικονομία εγκλημάτησε η κυβέρνηση και η επιτροπή Τσιόδρα. Γιατί; Διότι αν το ΕΣΥ ήταν πραγματικά θωρακισμένο η αντιμετώπιση θα ήταν διαφορετική. Το είπε εξάλλου, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε πως αν το ΕΣΥ ήταν σε καλύτερη κατάσταση, τα μέτρα θα μπορούσαν να είναι πιο ελαστικά.

Ομως, για να ήταν το ΕΣΥ σε καλύτερη κατάσταση θα έπρεπε να το απαιτήσετε κι΄ εσείς κύριοι της επιτροπής Τσιόδρα. Θα έπρεπε να το συμπεριλάβετε στα μέτρα που προτείνατε. Δεν το κάνατε, όμως και γι΄ αυτό είστε συνένοχοι στο έγκλημα της κυβέρνησης και έχετε τεράστιες ευθύνες για το θάνατο συμπολιτών μας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί…

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φέισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα του, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X