Τουρκία

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος μαφιόζου που κατηγορεί τον Ερντογάν για εγκλήματα

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος μαφιόζου που κατηγορεί τον Ερντογάν για εγκλήματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Πεκέρ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμεύτηκε χτες να καταπολεμήσει τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος, διαμηνύοντας πως δεν θα αφήσει κανέναν και τίποτα να απειλήσει τα αισθήματα ειρήνης και ασφάλειας στη χώρα του.

«Η Τουρκία θα αποτρέψει αυτές τις συνωμοσίες και θα φέρει αφεντικά οργανωμένου εγκλήματος ενώπιον της Δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφερόμενος στον Πεκέρ που μέσα από βίντεο που έχει κυκλοφορήσει καταφέρεται κατά Τούρκων αξιωματούχων.

Ο 49χρονος Πεκέρ έγινε γνωστός στη δεκαετία του 1990 για τις παράνομες δραστηριότητες που έκανε η συμμορία του.

Έφυγε από τη Ρουμανία στην Τουρκία το 1998 όταν δύο άντρες, που φέρεται να ήταν μέλη της συμμορίας του, καταδικάστηκαν για φόνο.

Συνελήφθη στην Τουρκία το ίδιο έτος, αλλά αφέθηκε ελεύθερος το 1999, ενώ καταδικάστηκε εκ νέου σε δέκα χρόνια κάθειρξης για εγκλήματα που αφορούν τη μαφία το 2007.

Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος το 2014 ενώ τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει μεγάλη προβολή από το περιεχόμενο που ανεβάζει στα social media.

Κατέφυγε στο Μαυροβούνιο, αλλά κατέληξε να ταξιδεύει μπρος-πίσω μεταξύ Κοσσυφοπεδίου, Βόρειας Μακεδονίας και Μαυροβουνίου.

Ωστόσο, έπειτα πήγε στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), καθώς η χώρα δεν έχει συμφωνία για έκδοση κατηγορούμενων με την Άγκυρα, σύμφωνα με την “Daily Sabah”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X