VIDEO

Δύο χρόνια χωρίς τον Χάρρυ Κλυνν – 10 αξέχαστες στιγμές (vids)

Δύο χρόνια χωρίς τον Χάρρυ Κλυνν – 10 αξέχαστες στιγμές (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι πρώτες εμφανίσεις του Χάρρυ Κλυνν στον κινηματογράφο να έγιναν σε δύο ταινίες του 1964 – «Γάμος α λα ελληνικά» και «Τα 201 καναρίνια» – όμως η δεκαετία στην οποία κυριάρχησε ο μεγάλος κωμικός, που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, ήταν εκείνη του 1980. Οι τρεις ταινίες εκείνης της περιόδου ακόμη και σήμερα αποτελούν θησαυρό από ατάκες και ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα που βλέπουμε και ξαναβλέπουμε στο YouTube.

Το «Αλαλούμ» του 1982 είναι μια σπονδυλωτή ταινία, με έναν «μάγκα» να πηγαίνει σινεμά και να βλέπει τρεις ταινίες, τρεις μικρές ιστορίες που σατιρίζουν την Ελλάδα της Αλλαγής. Μια αστυνομική, μία κουλτουριάρικη του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου και μία παραλλαγή της «Γκόλφως».

Πολλά από τα σκετς του «Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν» (1985) είχαν γυριστεί το 1981 αλλά λογοκρίθηκαν και τελικά βρήκαν χώρο σε αυτή την ταινία, όπου ο Χάρρυ Κλυνν πεθαίνει και η τηλεόραση αποφασίζει, για να τιμήσει τη μνήμη του, να παρουσιάσει ορισμένα ντοκουμέντα από τη ζωή του.

Ενώ το 1987 προβλήθηκε στις αίθουσες το «Made in Greece», όπου ο Χάρρυ Κλυνν ως Γιάννης Γιαννάκης, βγαίνει από το ψυχιατρείο για να βρεθεί στη σύγχρονη Ελλάδα και να καταλάβει ότι το ψυχιατρείο είναι καλύτερο…

https://www.youtube.com/watch?v=dSKrrFVaC00

https://www.youtube.com/watch?v=hU4QKDA6HuU

https://www.youtube.com/watch?v=j9xzEYf28MA&feature=emb_title

Δείτε ακόμη:

Επιδότηση μισθού έως 100% -Επέκταση του έκτακτου επιδόματος 534 ευρώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X