VIDEO

Με φαουλάρα του Μέσι το 1-0 της Μπάρτσα κόντρα στην Ατλέτικο (vid)

Με φαουλάρα του Μέσι το 1-0 της Μπάρτσα κόντρα στην Ατλέτικο (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Λιονέλ Μέσι με εκτέλεση φάουλ σκόραρε για 24η φορά φέτος και η Μπαρτσελόνα νίκησε 1-0 την Ατλέτικο στο ντέρμπι κορυφής, έτσι είναι πλέον με +8 στην πρώτη θέση.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξένησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο “Καμπ Νόου” στο ντέρμπι της κορυφής για την Πριμέρα, αφού η διαφορά των δυο ομάδων ήταν τέσσερις πόντοι.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 26ο λεπτό, όταν ο Λιονέλ Μέσι με όμορφη εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα της εστίας του Όμπλακ, που αν και έπεσε δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με την Μπάρτσα να ξεφεύγει οκτώ πόντους από τη δεύτερη Ατλέτικο.

https://twitter.com/AsabSvz/status/970324710352474113

Τα δεδομένα ήταν δύο και εξαιρετικά εύκολα για να αναλύσουν όσο πιο απλά γίνεται αυτό το 1-0 στο Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο, το οποίο λογικά έκρινε οριστικά και τον τίτλο.

Το ένα ήταν η φαουλάρα του Μέσι στο παράθυρο του Ομπλάκ και το δεύτερο ότι ο Τερ Στέγκεν πραγματικά δεν ακούμπησε την μπάλα. Κάπως έτσι οι Μπλαουγκράνα αύξησαν τη μεταξύ τους διαφορά στο +8 και μόνο με ένα θαύμα θα μπορέσουν να χάσουν το πρωτάθλημα.

Οι Ροχιμπλάνκος ξόδεψαν όλο το Α’ μέρος παίζοντας μόνο άμυνα, ενώ σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά καλοί, έχοντας κάποιες καλές στιγμές, αλλά όχι καθαρή φάση. Το αριστερό του Μέισ όμως (26′) έστειλε την μπάλα σε άπιαστο σημείο για το πέμπτο φάουλ του στη φετινή La Liga (προσωπικό ρεκόρ). Για τρίτη σερί αγωνιστική βρήκε δίχτυα με αυτό τον τρόπο, κάτι που δεν έχει συμβεί στην Ισπανία σίγουρα τα 30 τελευταία χρόνια.

Στην επανάληψη η Μπάρτσα έδωσε χώρο, τον οποίο δεν ήξερε τι να κάνει η Ατλέτικο, που δεν έκανε μισή ευκαιρία. Αντιθέτως, ο Ομπλάκ σταμάτησε το σουτ του Μπουσκέτς (78′) και μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα. Πλέον η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επανέφερε την… τάξη στη χώρα, μένοντας αήττητη για 34 αγωνιστικές (από πέρσι) και κοιτάζει τη ρεβάνς με την Τσέλσι.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (35′ Αντρέ Γκόμες), Κουτίνιο (85′ 85′ Παουλίνιο), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χιμένες, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς (75′ Λούκας), Βρσάλικο (59′ Κορέα), Γκάμπι (66′ Γκαμεϊρό), Τόμας, Σαούλ, Κόκε, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X