Κοινωνία

Κορονοϊός – Λύματα: Στο «κόκκινο» τέσσερις περιοχές

Κορονοϊός – Λύματα: Στο «κόκκινο» τέσσερις περιοχές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καλπάζει ο κορονοϊός στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού, με τέσσερις περιοχές να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Την εβδομάδα 52/2023 παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 51/2023 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα σε έξι από τις εννέα (6/9) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ αυτή την εβδομάδα αναφοράς. Πτωτική τάση παρατηρήθηκε σε μία από τις εννέα (1/9) περιοχές του ΕΔΕΛ, ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε δύο περιοχές (2/9).

Αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+116%), στη Θεσσαλονίκη (+60%), στην Αττική (+56%) και στο Ηράκλειο (+31%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στα Χανιά (+18%) και στην Πάτρα (+13%). Οριακά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (-15%). Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στο Βόλο (0%) και στη Λάρισα (+10%).

Σημειώνεται πως τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Pinakas_koronoikos_f5ce0.png

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X