Ελλάδα

Το απέραντο γαλάζιο από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Το απέραντο γαλάζιο από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βρείτε λίγο χρόνο να πάτε για ηλιοβασίλεμα στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Το θέαμα σου γεμίζει την ψυχή με ευφορία.

Αν, μάλιστα, καταφέρετε να πάτε την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα έχετε μία γεύση από υπέροχη Ελλάδα.

Μία σταγόνα από την μοναδική ομορφιά σας δίνει ο eretikos.gr μεταφέροντας αυτούσιο το ρεπορτάζ από τον πανέμορφο ιστότοπο του καταπληκτικού Γιώργου Ζαφειρόπουλου, το greecewithin.com

Οι φωτογραφίες μοναδικές, όπως ο Γιώργος γνωρίζει να δημιουργεί (όχι να τραβά, γιατί για δημιουργίες πρόκειται), σας αποκαλύπτει την πανδαισία χρωμάτων που σας περιμένουν αν επισκεφτείτε το ναό.

 

 

Η θέα από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο κόβει την ανάσα. Χτισμένος σε ύψος 73 μέτρων από τη θάλασσα ο δωρικού ρυθμού Ναός προσελκύει αμέτρητους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Από το Σούνιο ξεκίνησε το ταξίδι του στην Κρήτη ο Θησέας για να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Φεύγοντας έβαλε μαύρα πανιά στο πλοίο του, με την υπόσχεση ότι θα τα αλλάξει σε λευκά αν γυρίσει ζωντανός. Γυρνώντας, όμως, πάνω στον ενθουσιασμό του ξέχασε να βάλει τα λευκά πανιά και ο πατέρας του Αιγέας θεώρησε ότι είχε πεθάνει ο γιος του και πήδηξε από ψηλά στη θάλασσα και σκοτώθηκε. Έκτοτε η θάλασσα ονομάστηκε Αιγαίο Πέλαγος, στη μνήμη του αδικοχαμένου βασιλιά.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X