Οικονομία

Ο Κοπελούζος με κινεζικό κολοσσό διεκδικεί μονάδες της ΔΕΗ

Ο Κοπελούζος με κινεζικό κολοσσό διεκδικεί μονάδες της ΔΕΗ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τη μάχη για τη διεκδίκηση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ανοίγει πρώτος ο όμιλος Κοπελούζου φέρνοντας στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία παραγωγό άνθρακα την κινεζική SHENHUA GROUP CORPORATION LIMITED.

Ο όμιλος Κοπελούζου ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας και ανάπτυξης με τον κινεζικό κολοσσό, ο οποίος παράλληλα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας με συμβατικές αλλά και με μονάδες ΑΠΕ. Η συμφωνία με συνολικό εκτιμώμενο ύψος επενδύσεων 3 δισ. ευρώ αφορά στον τομέα της πράσινης ενέργειας και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση μονάδων παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Η συνεργασία σε επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό μονάδων παραγωγής ρεύματος παραπέμπει στους λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ που προβλέπει το μνημόνιο προς πώληση. Ανάμεσα στις μονάδες που είναι υποψήφιες προς πώληση είναι εκείνες που χρειάζονται επενδύσεις για περιβαλλοντικούς λόγους. Όπως ο ΑΗΣ Αμυνταίου.

Ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου δήλωσε: «Ο Όμιλός μας πιστεύει στην πράσινη ενέργεια και στις προοπτικές της Ελλάδας. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία με τον Όμιλο SHENHUA θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την ολοκλήρωση σημαντικών επενδύσεων και θα προάγει την ενεργειακή βιομηχανία της Ελλάδας, με έμφαση στην πράσινη ενέργεια και τις περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις ενεργειακών μονάδων.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X