Διεθνή

Τραμπ: Είμαι θύμα του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών» στην ιστορία των ΗΠΑ

Τραμπ: Είμαι θύμα του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών» στην ιστορία των ΗΠΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει πως προσδοκά να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έρευνα για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές; Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδοκιμάζει τώρα τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για να ηγηθεί της έρευνας και τον χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» στην αμερικανική ιστορία.

Σε δύο μηνύματά του στο Twitter ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι είναι δυσαρεστημένος με τον διορισμό του πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016. «Παρόλες τις παράνομες πράξεις που έλαβαν χώρα στην προεκλογική εκστρατεία της
Κλίντον και στην κυβέρνηση Ομπάμα, ουδέποτε διορίσθηκε ειδικός εισαγγελέας!», έγραψε ο Τραμπ. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών σε βάρος ενός πολιτικού στην αμερικανική ιστορία!». Την Τετάρτη ο Τραμπ σε ομιλία του, πριν ανακοινωθεί ο διορισμός του Μιούλερ, υποστήριξε πως κανένας πολιτικός στην ιστορία «δεν αντιμετωπίσθηκε χειρότερα ή πιο άδικα» απ’ ό,τι αυτός.

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τσάρλι Ντεντ δήλωσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι αναμίχθηκαν στις αμερικανικές εκλογές. Στόχος της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα, δήλωσε, είναι να καθορίσει αν υπήρξε συνέργεια ανάμεσα σε συνεργάτες του Τραμπ και τη Ρωσία για να συμβεί αυτό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X