Αθλητισμός

«Χρυσές» μπίζνες στο ποδόσφαιρο: Όλες οι μεταγραφές για… Τσάμπιονς Λιγκ!

«Χρυσές» μπίζνες στο ποδόσφαιρο: Όλες οι μεταγραφές για… Τσάμπιονς Λιγκ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βρισκόμαστε περίπου 20 μέρες πριν την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και οι σύλλογοι βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» στο ρόστερ τους ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν που σε κάποιες χώρες έχει ήδη ξεκινήσει.

Αναμφίβολα η μεταγραφή που έχει μαγνητίσει τα βλέμματα δεν είναι άλλη από αυτή του Νεϊμάρ, ο οποίος μετακόμισε από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι του αστρονομικού ποσού των 222 εκ. ευρώ. Βέβαια, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ ακόμη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με τη νέα του ομάδα, αφού όπως υποστηρίζουν οι «μπλαουγκράνα», ο γαλλικός σύλλογος δεν έχει προχωρήσει στη μεταφορά του ποσού στο λογαριασμό των Ισπανών. Λεπτομέρειες?

Το σίγουρο είναι πως αν κανείς έριχνε μια ματιά στις μεταγραφές που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής, θα μπορούσε να βγάλει άνετα μια 21αδα προκειμένου να μπορέσει να κατακτήσει ακόμη και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμη και… προπονητή θα μπορούσαμε να διαλέξουμε από τις μεταγραφές, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να αφήνει την αγαπημένη του Αθλέτικ Μπιλμπάο για τα μάτια της Μπαρτσελόνα.

Το «μυρμήγκι», όπως είναι το παρατσούκλι του Βαλβέρδε, θα έπαιζε σίγουρα με σύστημα 4-3-3. Ποιοι θα ξεκινούσαν στο αρχικό σχήμα; Κάτω από τα δοκάρια ο Έντερσον, με τον 23χρονο τερματοφύλακα να πηγαίνει από την Μπενφίκα στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 40 εκ. ευρώ! Στην τετράδα της άμυνας και σε ρόλο δεξιού μπακ θα έπαιζε σίγουρα ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ντανίλο, που άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Μάντσεστερ Σίτι αντί 30 εκ. ευρώ ενώ στα αριστερά θα ήταν ο Ρικάρντο Ροντρίγκεζ που από τη Βόλφσμπουργκ μετακόμισε στη Μίλαν για 18 εκ ευρώ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα απάρτιζαν οι Λεονάρντο Μπονούτσι, που άφησε τη Γιουβέντους για τη Μίλαν έναντι 42 εκ. ευρώ και Αντόνιο Ρούντιγκερ που από τη Ρόμα μετακόμισε στην Τσέλσι για 35 εκ. ευρώ.

Στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής η επιλογή γίνεται πιο δύσκολη. Μπροστά από τα δύο στόπερ θα έπαιζε ο Νεμάνια Μάτιτς που παρέμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά από την Τσέλσι πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 44,7 εκ. ευρώ. Τη θέση του Πορτογάλου στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πήρε ο Τιέμουε Μπακαγιόκο για τον οποίο η Μονακό αξίωσε 40 εκ. ευρώ. Την τριάδα των χαφ θα συμπλήρωνε ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ, για τις ικανότητες του οποίου η Σάλκε δαπάνησε 19 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Τότεναμ.

Πηγαίνοντας και στη γραμμή κρούσης, το αριστερό άκρο θα ήταν σίγουρα κατηλειμμένο από τον Νεϊμάρ, του οποίου το ρεκόρ των 222 εκ. ευρώ πολύ δύσκολα θα σπάσει. Στην άλλη πτέρυγα θα ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ που άφησε τη Ρόμα για να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ (σ.σ. είχε περάσει από την Τσέλσι) φορώντας τη φανέλα της Λίβερπουλ έναντι 42 εκ. ευρώ. Στην κορυφή της επίθεσης, τέλος, θα έμπαινε ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος, όπως και ο Ντανίλο, άφησε την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ Μαδρίτης, για να πάει στην Αγγλία για λογαριασμό της πρωταθλήτριας Τσέλσι έναντι 65 εκ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος της ενδεκάδας αγγίζει τα 600 εκατομμύρια ευρώ- για την ακρίβεια 597,7 εκ. ευρώ!

Οι υπόλοιποι δέκα που θα συμπλήρωναν τη λίστα, θα ήταν οι εξής:

Τερματοφύλακες: Βόιτσεκ Τσέζνι (από την Άρσεναλ στη Γιουβέντους αντί 12,2 εκ. ευρώ), Τζο Χαρτ (δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Γουέστ Χαμ αντί 2,3 εκ. ευρώ).

Αμυντικοί: Νέλσον Σεμέδο (από την Μπενφίκα στην Μπαρτσελόνα αντί 30,5 εκ. ευρώ), Σέαντ Κολάσινατς (ελεύθερος από τη Σάλκε στην Άρσεναλ), Βίκτορ Λίντελοφ (από την Μπενφίκα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 35 εκ. ευρώ).

Μέσοι: Χάμες Ροντρίγκεζ (από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπάγερν Μονάχου με τη μορφή διετούς δανεισμού αντί 10 εκ. ευρώ), Χακάν Τσαλχάνογλου (από τη Λεβερκούζεν στη Μίλαν αντί 22 εκ. ευρώ), Ντάνι Θεμπάλος (από την Μπέτις στη Ρεάλ Μαδρίτης αντί 17 εκ. ευρώ).

Επιθετικοί: Ντάγκλας Κόστα (από την Μπάγερν Μονάχου στη Γιουβέντους με τη μορφή δανεισμού αντί 6 εκ. ευρώ), Ρομελού Λουκάκου (από την Έβερτον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 84,7 εκ. ευρώ).

*** Η αξία των αναπληρωματικών φτάνει τα 219,7 εκ. ευρώ, με τη συνολική αξία των 21 ποδοσφαιριστών να ανέρχεται στα 817,4 εκατομμύρια ευρώ!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X